Κόσμος

Ξεκινά σήμερα η δίκη του Πιστόριους και θα μεταδοθεί ζωντανά

pistorius-steenkamp-570.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ένας χρόνος και δύο εβδομάδες έχουν περάσει από τις 14 Φεβρουαρίου του 2013, όταν η 29χρονη Ρίβα Στέενκαμπ δολοφονήθηκε από τις σφαίρες του όπλου του Όσκαρ Πιστόριους. Σήμερα, ξεκινά η δίκη του παρολυμπιονίκη, η οποία θα μεταδοθεί τελικά ζωντανά. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικαστή της Ν. Αφρικής, ο οποίος έδωσε την Τρίτη το «Ok» στην τηλεοπτική κάλυψη της δίκης, δε θα μεταδοθεί η απολογία του Πιστόριους αλλά ούτε και των μαρτύρων.

Σύμφωνα με τον δικαστή, μικρές κάμερες θα στηθούν στην αίθουσα της δίκης και θα  μεταδώσουν τις καταθέσεις των ειδικών, τα αποδεικτικά στοιχειά που θα παρουσιάσει η αστυνομία, τις αγορεύσεις των δικηγόρων και πολλά άλλα σημεία της δίκης εκτός από προσωπικές συζητήσεις και την κατάθεση του δράστη.

Ο 27χρονος Πιστόριους αναμένεται να παραδεχθεί ότι σκότωσε το μοντέλο στις 14 Φεβρουαρίου 2013, πυροβολώντας πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου, ωστόσο θα υποστηρίξει -όπως και στην αρχική του κατάθεση- πως πανικοβλήθηκε, πιστεύοντας πως μέσα στο σπίτι του είχε μπει διαρρήκτης. 

Σημειώνεται ότι για τη δίκη έχει γίνει μια λίστα με 107 μάρτυρες που περιλαμβάνει ακόμα και τη μικρότερη αδερφή του.

Οι δικηγόροι του Πιστόριους, μία ομάδα που απαρτίζεται από τους κορυφαίους νομικούς όλου του κόσμου, θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι ο θάνατος της φίλης του ήταν ένα τραγικό ατύχημα, καθώς ο Πιστόριους νόμιζε πως ήταν διαρρήκτης που είχε εισβάλει στο μπάνιο του σπιτιού τους. Οι κατήγοροι θα υποστηρίξουν ότι ο Πιστόριους δολοφόνησε από πρόθεση τη Ρίβα, ύστερα από καβγά που είχαν.

Η δίκη θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαρτίου. Η ενοχή για ανθρωποκτονία μπορεί να επιφέρει στον διάσημο αθλητή του στίβου έως και 15 χρόνια ποινή φυλάκισης

Όλη η επικαιρότητα