Αθλητισμός Ηλεία

Ξεκινά σήμερα στη Ζαχάρω ο ποδηλατικός αγώνας: «9ος Δρόμος της Φωτιάς»

Ακούστε το άρθρο

Στη γραμμή εκκίνησης θα βρεθούν και φέτος από σήμερα και για μια ακόμα χρονιά εκατοντάδες ποδηλάτες, πάνω από 60 υποστηρικτές χορηγοί άλλοι τόσοι και πλέον εθελοντές, τοπικοί Σύλλογοι και Κοινότητες, ο Ερυθρός Σταυρός, η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και το Α.Τ. Ζαχάρως, το ΕΚΑΒ, οι Διασωστικές Ομάδες, ο Δήμος Ζαχάρως, και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αφού σήμερα και αύριο διοργανώνεται από τον Σύλλογο Εθελοντισμού Δράσης & Άθλησης “Ποδηλάτες Zαχάρως” ο 9ος Δρόμος της Φωτιάς!

Σήμερα θα διεξαχθεί Ποδηλατικός Γύρος για όλες τις ηλικίες παίδων και ενηλίκων ανά κατηγορία με ώρα εκκίνησης 18:00 ενώ αύριο σε συνεργασία με τον Φιλαθλητικό Όμιλο Πύργου θα διεξαχθεί αγώνας αντοχής με ώρα εκκίνησης 09:00.

Όλες οι εκδηλώσεις θα τελεστούν σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Π.Ε. Ηλείας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαχάρως. Οι αγώνες και των δύο ημερών θα έχουν αφετηρία και τερματισμό στο Γυμνάσιο Ζαχάρως.

Το πρόγραμμα

Σήμερα στον Ποδηλατικό Γύρο θα υπάρχουν οι παρακάτω κατηγορίες:
• 3-5 ετών
• 6 – 8 ετών
• 8 – 10 ετών
• 10 – 12 ετών
• 13 – 15 ετών
• 16 – 18 ετών
• Ενήλικες

Μετά την ολοκλήρωση όλων των κατηγοριών θα πραγματοποιηθούν, απονομές και κληρώσεις δώρων.

Αύριο, στον αγώνα αντοχής θα υπάρχουν 2 διαδρομές, μια FUN 37 χλμ και μια 76χλμ.
Θα υπάρχει σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και συνολικό χρηματικό έπαθλο 600€. Οι 5 πρώτοι για κάθε μια ομάδα εκκίνησης της διαδρομής 76χλμ θα μοιραστούν το ποσό των 300€.

Οι διαδρομές είναι σε ασφάλτινους επαρχιακούς δρόμους, περνώντας από χωριά γύρω από τη Ζαχάρω και την ορεινή περιοχή. Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη 24 ώρες πριν τον αγώνα όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Όλη η επικαιρότητα