Ηλεία

Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα η παράδοση βιομηχανικής τομάτας στα δύο εργοστάσια σε Γαστούνη και Σαβάλια

ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν και επίσημα τη λειτουργία τους τα δύο εργοστάσια βιομηχανικής τομάτας στον νομό μας, όπως γνωστοποίησε χθες ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος.

Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει την παραλαβή το εργοστάσιο της Unillever στη Γαστούνη και την Τρίτη ο «Κύκνος» στα Σαβάλια. Χθες στα γραφεία της Ομάδας Παραγωγών πραγματοποιήθηκε συνάντηση της διοίκησης με τα άτομα που θα αναλάβουν το γραφειοκρατικό «κομμάτι» και τον ποιοτικό έλεγχο στα δύο εργοστάσια.

«Η βιομηχανική τομάτα είναι αυτή που στηρίζει οικονομικά τον νομό μας. Είμαστε δίπλα σε παραγωγούς και στα εργοστάσια για οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα και ευχόμαστε να έχουμε καλές καιρικές συνθήκες μέχρι το τέλος της παράδοσης, ώστε οι παραγωγοί να ανακουφιστούν οικονομικά. Στόχος μας είναι η ομαλή παράδοση της τομάτας και τα τυχόν προβλήματα θα τα βλέπουμε από κοντά. …», δήλωσε ο κ. Βαλιανάτος.

Σε ερώτηση της εφ. «Πατρίς» σχετικά με την τιμή παράδοσης του προϊόντος, ένα θέμα που κάθε σεζόν τίθεται από τους παραγωγούς, ο κ. Βαλιανάτος ήταν κατηγορηματικός: «Η τιμή είναι χαμηλή και οι παραγωγοί είναι αγανακτισμένοι, γιατί τα έξοδά τους είναι  750 – 800 ευρώ. Με 75 – 78 ευρώ τον τόνο, δεν βγαίνει ο παραγωγός.

Πρέπει και τα δύο εργοστάσια, αν θέλουν την συνέχιση της καλλιέργειας να δώσουν αύξηση στην βιομηχανική τομάτα. Αυτό θα ζητήσουμε από τα εργοστάσια για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο…».

Όλη η επικαιρότητα