Πολιτισμός

Ξεκινά το 9ο Φεστιβάλ Μαθητικής Έκφρασης

003a.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το 9ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης, που θα πραγματοποιηθεί  την προσεχή Παρασκευή 4 Απριλίου, στον φιλόξενο χώρο της Γιορτής Σταφίδας. Περίπου 2.000 μαθητές, από 45 περίπου Γυμνάσια και Λύκεια – Γενικά και Επαγγελματικά – θα δώσουν ζωή στη «μεγάλη γιορτή» της εκπαίδευσης που έχει γίνει θεσμός για την περιοχή και συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.


   Τη διοργάνωση του Φεστιβάλ έχει αναλάβει η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω των Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου Κρεστένων, με την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Το πρωί της Παρασκευής, ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος με τους συνεργάτες του και ο διευθυντής Βασίλης Δημητρέλλος με τους διευθυντές των σχολείων της περιοχής, συναντήθηκαν στο δημαρχείο Κρεστένων συζήτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες και κάλεσαν μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, φορείς και όλους τους πολίτες, να επιβραβεύσουν με την παρουσία τους την δημιουργική έκφραση που οργανώνεται σε βάση εθελοντική και έχει ως βραβείο τη συμμετοχή.


Δίπλα στους μαθητές που δημιουργούν και εκφράζονται


Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος μίλησε για την ευκαιρία που δίνεται στο σχολείο, μέσα από το Φεστιβάλ, για το άνοιγμά του στην κοινωνία, με τον δήμο, να αγκαλιάζει, να στηρίζει και να καμαρώνει για τα παιδιά και τη δημιουργική τους έκφραση.

«…Αρχίζουν να μπαίνουν οι βάσεις για την διεκδίκηση, αντίστοιχων δράσεων, και σε αθλητικό επίπεδο, δίπλα στην Ολυμπία, με τη συμμετοχή μαθητών. Οφείλουμε να το επιδιώξουμε ως Νομός, να δημιουργούμε τέτοιες δυνατότητες διεξόδου για τους νέους μας», είπε ο κ.Μπαλιούκος, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλη Δημητρέλλο για την στήριξη αυτής της προσπάθειας, αλλά και τους διευθυντές του Γυμνασίου Ρούσσα Μωραϊτου, του Λυκείου Σοφία Πανταζοπούλου και του ΕΠΑΛ Νίκο Κονδύλη, για τη συνεχή προσπάθειά τους, για τη βελτίωση του Φεστιβάλ που πράγματι, από το 2006 μέχρι και σήμερα έχει αγκαλιαστεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών της Ηλείας.

  «Κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός» της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χαρακτήρισε το Μαθητικό Φεστιβάλ ο Διευθυντής Βασίλης Δημητρέλλος, αφού έχει καταφέρει, όπως είπε, να αποκτήσει πανηλειακό χαρακτήρα και κάθε χρόνο να έχει αυξανόμενο αριθμό συμμετοχών.

«Είναι η μεγάλη γιορτή ων μαθητών  που μέσα από τη δημιουργία τους επικοινωνούν, εκφράζονται, δημιουργούν, συνθέτουν και παρουσιάζουν, δημιουργήματα τεχνολογικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα, μουσική, χορούς παραδοσιακούς και μοντέρνους», είπε ο κ.Δημητρέλλος, συγχαίροντας τους εκπαιδευτικούς, για την βοήθεια και στήριξη των μαθητών, στις προετοιμασίες τους για το Φεστιβάλ, απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα σε όλη τη μαθητική κοινότητα, να δώσει το παρών.


Διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον


Για τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό μαθητών που κάθε χρόνο συμμετέχουν στο Μαθητικό Φεστιβάλ, μίλησε από την πλευρά της η Διευθύντρια του Λυκείου Κρεστένων Σοφία Πανταζοπούλου, εκθειάζοντας μάλιστα τη οργανωτικότητα και τον ενθουσιασμό των μαθητών που μόνοι τους πια, σχεδιάζουν, προετοιμάζουν και δουλεύουν εκτός σχολικού ωραρίου για τη μεγάλη αυτή γιορτή. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους μαθητές, που, πέραν των «τυπικών υποχρεών τους», είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν τα παιδιά όπου και όταν τους χρειαστούν.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κρεστένων Ρούσσα Μωραΐτου μίλησε για τον συμμετοχή χαρακτήρα του Φεστιβάλ, που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους μαθητές, ενώ συνεχάρη στην καθηγήτρια Καλλιτεχνικών Παναγιώτα Αποστολοπούλου για την επιμέλεια της αφίσας του 9ου Φεστιβάλ, αλλά και τους κ.κ Νικολόπουλο και Ασημακόπουλο για την προετοιμασία των μαθητών.

   Τέλος, την ευχή, το Μαθητικό Φεστιβάλ – που αποτελεί κορυφαίο γεγονός της χρονιάς χάρη στην αγαστή  συνεργασία σχολείου και κοινωνίας – να ξεφύγει από τα όρια του Νομού,  εξέφρασε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Κρεστένων Νίκος Κονδύλης.

Περίπου 2.000 μαθητές


Την Παρασκευή 4 Απριλίου, από τις 9:00 και μέχρι το μεσημέρι, περίπου 2.000 μαθητές από 45 και πλέον σχολικές μονάδες της Ηλείας, από τον Πύργο, την Αμαλιάδα, τον κάμπο, την ορεινή και νότια Ηλεία, να παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, μοντέρνα χορευτικά, τραγούδια σύγχρονα και παραδοσιακά, έργα ζωγραφικής, τεχνολογίας και άλλα πολλά και εντυπωσιακά.


Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα