Ηλεία

Ξεκίνησαν για Πάλαιρο οι πρώτοι 4.000 τόνοι απορριμμάτων του Πύργου

skoypidia_apokomidh.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τη συνολική ποσότητα των 4.000 τόνων ξεκίνησε να μεταφέρει από χθες ο δήμος του Πύργου στον ΧΥΤΑ Παλαίρου, του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, ύστερα από την ολοκλήρωση των διαδικασιών που προηγήθηκαν για την ανάδειξη του αναδόχου, που τελικά ορίσθηκε η εταιρεία «Αφοι Σιακανδάρη» με ποσό 47,50 ευρώ/τόνο.


Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων από τις τοπικές κοινότητες του δήμου Πύργου, που θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των περιοχών αυτών καθώς τα απορρίμματα παραμένουν πάνω από έναν χρόνο εκτεθειμένα στα χωριά και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα.


Ήδη από τη νύκτα της περασμένης Τρίτης φορτηγά αυτοκίνητα, απορριμματοφόρα και μηχανήματα του δήμου Πύργου, με υπεύθυνο τον αντιδήμαρχο, Βασίλη Σεϊντή, ξεκίνησαν την αποκομιδή, από τους παραλιακούς οικισμούς του δήμου και αναμένεται να συνεχίσουν στις τοπικές κοινότητες όπου τα σκουπίδια δεν έχουν μαζευτεί ενώ συνεχίζεται και η αποκομιδή από τα σημεία της πόλης που ήδη έχουν καθαριστεί.


Για την υπηρεσία Καθαριότητας ισχύει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα, οι κάτοικοι να πετούν τα σκουπίδια τους (σύμμεικτα) στους μεταλλικούς κάδους κάθε Τετάρτη και Κυριακή ώστε να μην συνωστίζονται όγκοι απορριμμάτων στους κάδους.

Το συνολικό ποσό που θα καταβάλει η δημοτική αρχή, για την μεταφορά των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Παλαίρου, ανέρχεται σε 233.700 ευρώ ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος θα αποστέλλει σε καθημερινή βάση, την ποσότητα των 150 τόνων σκουπιδιών, κάτι που θα επιτρέψει η αποκομιδή να ολοκληρωθεί πιο σύντομα. 

Όλη η επικαιρότητα