Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Ξεκίνησαν οι μελέτες για το έργο άρδευσης και ύδρευσης τ. Δήμου Ωλένης, μετά από τις παρεμβάσεις Μπαλαούρα

Ακούστε το άρθρο

Tην εκπόνηση μελετών για την  καλύτερη αποθήκευση, διαχείριση και αξιοποίηση του διατιθέμενου νερού για άρδευση και ύδρευση  περίπου 50.000 στρ. γεωργικής γης και ειδικότερα του τ. Δήμου Ωλένης, είχε ανακοινώσει στις 10 Ιούνη ο τ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος για το Κοινοβούλιο, Μάκης Μπαλαούρας.

Η ανακοίνωση δεν ήταν μια αβάσιμη υπόσχεση, το άκρως αντίθετο αφού, τρείς βδομάδες αργότερα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα,1η Ιούλη 2019, επίσκεψη δύο μελετητών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων- YΠΕΧΟΔΕ για το έργο άρδευσης και ύδρευσης του τ. Δήμου Ωλένης

Oι μελετητές φωτογράφησαν την περιοχή και άρχισαν τη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων επί τόπου.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής που αφορά στην περιοχή μας και το οποίο θα εξυπηρετήσει μια σημαντική έκταση, όπου σήμερα δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου νερό.

Αφορά μεταξύ άλλων στα χωριά Μουζάκι, Κουτσοχέρα, Αγία Άννα, Χαριά, Σώπι, Χειμαδιό, Καράτουλα, Μαγούλα. Οι βασικές καλλιέργειες της καθαρά αγροτικής αυτής περιοχής, είναι οι σταφίδες και ελιές. Μετά την υλοποίηση του έργου άρδευσης και ύδρευσης, θα μπορέσουν να προστεθούν και άλλες καλλιέργειες και επίσης θα ενισχυθεί η ήδη υπάρχουσα παραγωγή. Εάν λάβει κανείς υπόψη και την κλιματική αλλαγή που επέρχεται και που θα επηρεάσει άμεσα το νομό – ήδη επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες– το έργο αυτό αποδεικνύεται ζωτικής σημασίαςγια τον τόπο.

Το έργο άρδευσης και ύδρευσης του τ. Δήμου Ωλένης συνδέεται και με το έργο ανακαίνισης και υπογειοποίησης του φράγματος Πηνειού. Ταδυο έργα θα υδροδοτούν με επάρκεια και χωρίς απώλειες μια ευρύτατη περιοχή.

Για την δρομολόγηση και την εξεύρεση χρηματοδότησης και των δύο αυτών σημαντικών έργων του νομού Ηλείας έχει παρέμβει καθοριστικά τόσο στη Βουλή όσο και στα σχετικά Υπουργεία ο Γεράσιμος Μάκης- Μπαλαούρας, με την έως πρόσφατα ιδιότητα του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και ως Βουλευτής Νομού Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σημερινή συνάντηση και περιήγηση στην περιοχή των δύο εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υποδομών συμμετείχε ο Νίκος Κοτσώνης, νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος τ. Δήμου Ωλένης.

Όλη η επικαιρότητα