Ηλεία

Ξεκίνησαν προετοιμασίες για την Εμποροπανήγυρη Στρεφίου

Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την διοργάνωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της ετήσιας εμποροπανήγυρης Στρεφίου, που φέτος θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 21 Οκτωβρίου, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους εμπόρους και μικροπωλητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εμποροπανήγυρη Στρεφίου, να απευθυνθούν στο Δημαρχείο Ολυμπίας προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την χορήγηση άδειας συμμετοχής. Διευκρινίζεται πως, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι κατέχουν τις νόμιμες άδειες και τα προσόντα που ορίζουν οι σχετικές διατάξεις. Επίσης, οι οικονομικές υποχρεώσεις των ενδιαφερομένων, που θα συμμετάσχουν στην εμποροπανήγυρη, προς τον δήμο, θα εκπληρώνονται συγχρόνως με την παραχώρηση της σχετικής θέσης και της άδειας που θα τους χορηγηθεί από τον Δήμο. «Από πέρσι, ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια για την βελτίωση των συνθηκών διοργάνωσης και διεξαγωγής της ιστορικής εμποροπανήγυρης Στρεφίου, σεβόμενοι τους χιλιάδες επισκέπτες που συγκεντρώνονται εκεί κάθε χρόνο από ολόκληρη την Ηλεία και τους γειτονικούς Νομούς αλλά και τους εκατοντάδες μικροπωλητές που συμμετέχουν, από όλη την Ελλάδα. Σίγουρα κάθε αρχή έχει κάποιες δυσκολίες, οι οποίες εντοπίζονται και αντιμετωπίζεται. Έτσι, φέτος, είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε από τώρα, ώστε να εξασφαλίσουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους διεξαγωγής της», σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Πέτρος Γιαννακόπουλος.

Τέλος, σημειώνεται πως, η ημερομηνία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του για τη δημόσια κλήρωση για τη χορήγηση των αδειών συμμετοχής και των θέσεων, έχει ήδη προγραμματιστεί για την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα.

Όλη η επικαιρότητα