Ηλεία

Ξεκίνησαν τα έργα στην παράκαμψη του Αγ. Ιωάννη Πύργου

Το έργο είχε καθυστερήσει, εξαιτίας κάποιων τεχνικών προβλημάτων, τα οποία πλέον έχουν ξεπεραστεί. 
Ακούστε το άρθρο

Τα έργα άρχισαν και πάλι στην παράκαμψη του Αγίου Ιωάννη που συνδέει την Εθνική Οδό Πύργου Πατρών με τον δρόμο Κατάκολο-Πύργο μετά από ευόδωση των πρωτοβουλιών του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου και του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη.

Μετά τα προβλήματα στην υλοποίηση του έργου που δημιουργήθηκαν από την κατακόρυφη αύξηση των πρώτων υλών και οδήγησαν την ανάδοχο εταιρεία σε αδυναμία συνέχισης των εργασιών, οι πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν από την Π.Ε. Ηλείας και την Περιφέρεια είχαν καταλυτικό ρόλο στην συνέχιση του έργου.

Είναι γνωστό εξάλλου το προσωπικό ενδιαφέρον του κ. Γιαννόπουλου για το έργο αυτό και κινήθηκε άμεσα ώστε να δημιουργηθεί μία κοινοπραξία της αναδόχου εταιρείας με την ΕΤΕΘ.

Έτρεξε γρήγορα τις διαδικασίες ώστε να εγκριθεί η κοινοπραξία, κάτι που έγινε λίγο μετά το ΠΑΣΧΑ και εδώ και λίγες μέρες τα μηχανήματα έπιασαν και πάλι δουλειά.

Σε περίπτωση που δεν είχαν αναληφθεί αυτές οι πρωτοβουλίες τότε το έργο θα πήγαινε πολύ πίσω αφού θα έπρεπε να επαναληφθεί η διαγωνιστική διαδικασία και τα δεσμευμένα χρήματα στο τρέχων πρόγραμμα θα χάνονταν.

Σε μία τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της νέας προγραμματικής περιόδου και να βρεθεί νέο κονδύλι όπου και εκεί θα χανόταν χρόνος.

Όμως όλα αυτά αποφεύχθησαν και έτσι οι εργασίες βρίσκονται και πάλι σε εξέλιξη και αναμένεται στο συντομότερο δυνατό χρόνο να ολοκληρωθεί το έργο το οποίο θα παραδοθεί για χρήση στους οδηγούς.

Όλη η επικαιρότητα