Ηλεία

Ξεκίνησε το 44ο Καρναβάλι Λεχαινών: Γαϊτανάκι κεφιού σε όλο το δήμο

Ακούστε το άρθρο

Το 44ο Καρναβάλι Λεχαινών ξεκίνησε χθες το απόγευμα αφού ο καιρός …επείσθη από τον Βασιλιά Καρνάβαλο,που έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους των Λεχαινών.

Οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις αγκαλιάζουν όλο το δήμο όπως ανέφεραν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ και η πρόεδρος του Ομίλου Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων κ. Βιργινία Σχίζα, του Ομίλου που έχει προσφέρει τα μέγιστα για το Καρναβάλι των Λεχαινών που έχει γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα.

Ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης, το ΝΠ Πολιτισμού, Αθλητισμού, και πολλοί σύλλογοι έχουν φροντίσει για ένα υπέροχο τετραήμερο, που θα χαρίσει γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Το καινούργιο φέτος είναι ότι Κούλουμα θα υπάρχουν στο Κάστρο Κυλλήνης, στο Λιμανάκι του Αγ. Παντελεήμονος και στη Μέλισσα. Όρεξη λοιπόν να έχουν όλοι και τύχη για το πέταγμα του χαρταετού.

Χθες στις 7.30 το απόγευμα στα Λεχαινά έκανε την νυκτερινή έξοδό του ο Βασιλιάς Καρνάβαλος και μια ώρα μετά στην πλατεία Αγίου Δημητρίου ο κόσμος είχε  την χαρά να παρακολουθήσει χορευτικό πρόγραμμα με το τμήμα Μοντέρνου χορού και Latin (από τον Σύλλογο Εστία). Σήμερα Παρασκευή στην πλατεία Αγίου Δημητρίου θα υπάρχουν αποκριάτικα παραδοσιακά δρώμενα.

Για τα παιδιά

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για τα παιδιά. Το Σάββατο το πρωΐ στις 10 στα Λεχαινά στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, ξεκινά για τα μικρά παιδιά το παιχνίδι του Κρυμμένου θησαυρού. Κάθε χρόνο συμμετέχουν δεκάδες παιδιά και φέτος η συμμετοχή εκτιμάται πως θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενη αφού θα βοηθήσει και ο καιρός σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Το παιχνίδι για τα παιδιά συνεχίζεται στην Βάρδα. Από τις 11 το πρωΐ και μέχρι αργά το απόγευμα στο κέντρο της Βάρδας (Αγ. Νικολάου-Πατρών Πύργου) θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις. Ανιματέρ, ξυλοπόδαροι, κλόουν θα υποδέχονται τα παιδιά που θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν σε φουσκωτά παιχνίδια και να κάνουν με ασφάλεια τραμπολίνο. Οι γονείς μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ τους στα πολλά καφέ της περιοχής.

Την Κυριακή η μαγική Καρναβαλούπολη μεταφέρεται από τις 10.30 το πρωί στην Ανδραβίδα, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας. Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν και να ξεφαντώσουν.

Αντάμωμα Γενίτσαρων

Το βράδυτ του Σαββάτου δεν πρέπει να χάσετε το αντάμωμα των Γενίτσαρων, ένα αποκριάτικο δρώμενο που αποτελεί ένα σύγχρονο κοινωνικό και θρησκευτικό θεσμό που μιλάει στις καρδιές των κατοίκων του ηλειακού κάμπου. Συμμετέχουν ομάδες από τα Λεχαινά και το Στρούσι

Νωρίτερα στο Νεοχώρι θα υπάρχει το γνωστό Καρναβάλι που έχει την δική του σφραγίδα και γίνεται και με την φροντίδα και το μεράκι του Πολιτιστικού Συλλόγου του Νεοχωρίου.

Φυσικά την Κυριακή οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στα Λεχαινά που παρακολουθούν εκατοντάδες κόσμου. Μετά τη λήξη της παρέλασης το γλέντι και το κέφι μεταφέρονται στη Μυρσίνη μέχρι αργά το βράδυ. Ο δήμαρχος και όλοι οι διοργανωτές υπόσχονται σε όλους μικρούς και μεγάλους όμορφες και ξέγνοιαστες απόκριες.

Όλη η επικαιρότητα