Ηλεία

Κουρούτα: Ξεκίνησε η λειτουργία του sea track – Ακολουθεί η παραλία Αγ. Μαρίνας

Ακούστε το άρθρο

Γιατί όλοι πρέπει να ‘χουν δικαίωμα!

Ξεκίνησε από χθες το απόγευμα η λειτουργία του ειδικού συστήματος πρόσβασης ΑΜΕΑ τύπου Sea Track στην παραλία της Κουρούτας, παρουσία της διοίκησης και μελών του Σωματείου Παραπληγικών Ν. Ηλείας και της δημοτικής αρχής Ήλιδας.

Ξεκίνησε χθες το απόγευμα η λειτουργία του sea track στην παραλία Κουρούτας, με τον πρόεδρο του Σωματείου Παραπληγικών κ. Π. Παπαναγιώτου να κάνει ενημέρωση στην πράξη για τη χρήση του!

Αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των ΑΜΕΑ της περιοχής και γενικότερα του νομού και ο δήμος Ήλιδας ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν έγκαιρα στην χρηματοδοτούμενη δράση «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών», όπου αποσκοπεί στη διευκόλυνση της πρόσβασης των ΑμεΑ στις παραλίες της χώρας, με δημιουργία ελαφρών υποδομών, στο πλαίσιο του στόχου ανάπτυξης τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές και την προσέλκυση επισκεπτών – ΑμεΑ, καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων.

Εκτός του ειδικού συστήματος, στο χώρο υπάρχουν ειδικός διάδρομος,  αποδυτήρια και W.C. Επίσης, έχουν οριστεί και θέσεις πάρκινγκ για ΑΜΕΑ.

Γύρω από το ειδικό σύστημα υπάρχουν κι άλλες υποδομές, όπως αποδυτήρια.

Τα μέλη του σωματείου έκαναν μια επίδειξη για την χρήση του ειδικού συστήματος, ενώ ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσεριώνης ευχήθηκαν στα μέλη του σωματείου να χαρούν αυτή τη δυνατότητα.

«Ήταν μια υπόσχεση που είχαμε δώσει εδώ και χρόνια, ώστε να μπορούν να χαίρονται την θάλασσα όπως όλος ο κόσμος. Άνοιξε ένα πρόγραμμα προσβασιμότητας και σήμερα υλοποιούμε αυτή την υπόσχεση. Ο δήμος Ήλιδας και Αλίμου έχουν χαρακτηριστεί ως οι πιο προσβάσημοι για ΑΜΕΑ. Προχωράμε με τις υποδείξεις των ΑΜΕΑ για το καλύτερο δυνατό», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Το Σωματείο Παραπληγικών και η δημοτική αρχή Ήλιδας έδωσαν το «παρόν» στην χθεσινή «πρώτη» του ειδικού συστήματος για ΑΜΕΑ.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών Παντελής Παπαναγιώτου ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ήλιδας και όσους συνέβαλλαν ώστε να εγκριθεί αυτή η δράση και να φτάσει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης: «ο δήμος Ήλιδας είναι ο πρώτος δήμος στην Ηλεία που τοποθετεί ως δήμος sea track, γιατί αυτό στο Κατάκολο είναι από την Περιφέρεια. Έχουμε sea track στην Κουρούτα που βραβεύεται με «Γαλάζια Σημαία». Ευχαριστούμε τον δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες που παρέκαμψαν τα τεχνικά προβλήματα και έγινε πράξη αυτό που ζητούσαμε», είπε ο κ. Παπαναγιώτου.

Ο κ. Παπαναγιώτου έκανε έκκληση στους λουόμενους να προστατεύουν το ειδικό αυτό σύστημα και να μην κάνουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά. Ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσουν και δράσεις για την προσβασιμότητα και στην πόλη από τον πεζόδρομο  έως το αθλητικό κέντρο.

Τις επόμενες μέρες θα γίνει η τοποθέτηση του ειδικού συστήματος και στην παραλία της Αγίας Μαρίνας Δουνεϊκων.

Όλη η επικαιρότητα