Ηλεία

Ξεκίνησε η διανομή τροφίμων από την «Ανθρώπινη Αλληλεγγύη» – Εκτός βοήθειας 100 οικογένειες!

Ακούστε το άρθρο

Χωρίς βοήθεια μένουν εκατό οικογένειες οι οποίες δεν θα πάρουν τρόφιμα εν όψει Πάσχα από την ‘Ανθρώπινη Αλληλεγγύη’ και αυτό λόγω ανωτέρας βίας αφού δεν κατέστη εφικτό να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες ποσότητες.

Η ‘Ανθρώπινη Αλληλεγγύη’ ξεκίνησε χθες τη διανομή τροφίμων και ρούχων από τα γραφεία της στην Αμαλιάδα και ο πρόεδρος κ. Απόστολος Αποστολόπουλος δεν μπόρεσε να κρύψει τη στεναχώρια του, για το γεγονός ότι αυτή τη φορά δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα, αφού δυστυχώς λόγω οικονομικής κρίσης η προσφορά έχει μειωθεί σημαντικά.

«Δυσκολεύεται ο κόσμος»

«Να φανταστείτε ότι κάθε φορά που πηγαίναμε έξω από τα super-markets του νομού συγκεντρώναμε πέντε καρότσια τρόφιμα από τις προσφορές των συνανθρώπων μας και τώρα συγκεντρώσαμε από ένα καρότσι! Έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό η προσφορά, γιατί ο κόσμος δυσκολεύεται και δυστυχώς θα αφήσουμε οικογένειες εκτός βοήθειας» σχολίασε ο κ. Αποστολόπουλος.

Η ‘Ανθρώπινη Αλληλεγγύη’ επρόκειτο να προσφέρει βοήθεια σε 250 οικογένειες, που είναι καταγεγραμμένες στις σχετικές καταστάσεις, ωστόσο θα διανεμηθούν τρόφιμα μόνο στις 150 και οι άλλες 100, που δεν έχουν απορροφηθεί από το πρόγραμμα Κοινωνικής Ενίσχυσης, μένουν αναγκαστικά εκτός.

Θα πάρουν οι 150 από τις 250

Όπως εξήγησε ο κ. Αποστολόπουλος, η ‘Ανθρώπινη Αλληλεγγύη’ εξέτασε τα προβλήματα υγείας και τα εισοδηματικά κριτήρια και κατέληξε στις 150 οικογένειες που θα βοηθηθούν αυτή τη φορά.

«Επιλέξαμε περιπτώσεις ακραίας φτώχειας για να μπορέσουμε να δώσουμε μία μικρή ανακούφιση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολόπουλος.

Με δεδομένο ότι δεν παρατηρείται καμία βελτίωση στην οικονομική κατάσταση των πολιτών, όσοι προσέφεραν βοήθεια όλα τα αυτά τα χρόνια και στήριζαν την προσπάθεια της ‘Ανθρώπινης Αλληλεγγύης’ δυσκολεύονται πλέον σε μεγάλο βαθμό.

Αυτό επισημαίνει και ο κ. Αποστολόπουλος: «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Προχθές παρουσιάστηκαν τρεις οικογένειες στον Πύργο σε πολύ άσχημη κατάσταση. Αλλά και εμείς δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε γιατί δεν υπάρχει η προσφορά που υπήρχε κάποτε. Έχει μειωθεί πάρα πολύ και δεν δίνουν ούτε χρήματα. Και στα super-markets, όταν βρισκόμαστε εκεί με τα καρότσια η προσφορά από τους πολίτες είναι μειωμένη πάνω από 50%».

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες έγινε και η κλήρωση της λαχειοφόρου και παρ’ όλα αυτά από τους 1360 λαχνούς που είχαν εκδοθεί, τελικά διατέθηκαν μόνο οι 900!

Η ‘Ανθρώπινη Αλληλεγγύη’ συνεχίζει την διανομή και σήμερα και τη Μεγάλη Δευτέρα θα γίνει στον Πύργο και στα απομακρυσμένα χωριά.

Μετά το Πάσχα θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθούν εκ νέου τρόφιμα, ωστόσο δεν φαίνεται εφικτό να γίνει διανομή πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο κ. Αποστολόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., ευχαρίστησαν θερμά όλους τους ανθρώπους που στηρίζουν και ενισχύουν με κάθε τρόπο την ‘Ανθρώπινη Αλληλεγγύη’, καθώς και τα  super-marketsLIDLE Πύργου και Αμαλιάδας, Τερζής Πύργου και Α.Β. Βασιλόπουλος στην Αμαλιάδα, καθώς και την εταιρεία ‘Φάρμα Ηλείας’ για την προσφορά της σε προϊόντα παραγωγής της.

Όλη η επικαιρότητα