Ελλάδα

Ξεκίνησε η δίκη αστυνομικού που είχε σκοτώσει ταξιτζή στην Κοζάνη

Ακούστε το άρθρο
Μέσα σε μια αίθουσα γεμάτη από συναδέλφους και συγγενείς του θύματος και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε, στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης, η δίκη του νεαρού αστυνομικού που είχε δολοφονήσει τον 52χρονο οδηγό ταξί Κοσμά Τζέλιο, σε αγροτική τοποθεσία της περιοχής.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κοζάνης κατέθεσαν η σύζυγος του θύματος, καθώς και αστυνομικοί που σχετίζονται με τη σύλληψη του κατηγορουμένου. Επίσης, κατέθεσαν φίλοι της οικογένειας του άτυχου οδηγού ταξί, που επιβεβαίωσαν ότι ο 52χρονος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, σχετικά με τις τρέχουσες υποχρεώσεις του. Ακόμη, κατέθεσαν συνάδελφοι του θύματος, οι οποίοι μίλησαν μαζί του λίγο πριν την δολοφονία του, καθώς και αστυνομικός, που είχε βάρδια με τον ειδικό φρουρό εκείνη την ημέρα.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν έντονα, καθώς για να εισέλθει κάποιος στην αίθουσα του δικαστηρίου περνούσε από σωματικό έλεγχο, ενώ περίπου 25 ένστολοι αστυνομικοί βρίσκονταν εντός της δικαστικής αίθουσας, δημιουργώντας ασπίδα προστασίας στον κατηγορούμενο.

Ωστόσο, λόγω παρέλευσης του ωραρίου της γραμματέως, η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Κοζάνης διέκοψε για την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα