Categories: Ηλεία

Ξεκίνησε το εκ πτωτικό δεκαπενθήμερο στην Αμαλιάδα – Αισιοδοξία από τους καταστηματάρχες

Share

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Αμαλιάδας, ωστόσο οι καταστηματάρχες αισιοδοξούν ότι το ενδιάμεσο εκπτωτικό δεκαπενθήμερο που ξεκίνησε χθες θα συμβάλλει τα μέγιστα και θα δώσει άλλη ώθηση στην αγορά.

Το εκπτωτικό δεκαπενθήμερο ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, δίνοντας την δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τα χειμερινά τους ψώνια σε καλύτερες τιμές, τόσο σε ότι αφορά τα περσινά κομμάτια όσο και τις νέες παραλαβές.

Διερευνητικό χαρακτήρα

Η χθεσινή πρώτη ημέρα έναρξης των εκπτώσεων, ως είθισται, έχει πάντα διερευνητικό χαρακτήρα και οι αγορές ήταν περιορισμένες, ωστόσο το γενικότερο κλίμα που επικρατεί αφήνει ψήγματα αισιοδοξίας στους καταστηματάρχες.

Άλλωστε, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι του Νοεμβρίου και του Μαΐου έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν γίνει ακόμη συνείδηση στους καταναλωτές. Παρ’ όλα αυτά και όσο περνούν οι ημέρες οι καταναλωτές θα το συνειδητοποιούν και οι καταστηματάρχες ευελπιστούν ότι αυτό θα έχει αντίκρισμα και στην αγορά.

Αν και, υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι είναι ενημερωμένοι και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες είχαν επιδοθεί σε έρευνα αγοράς, ρωτούσαν και ανέμεναν τις εκπτώσεις για να κάνουν τις αγορές τους.

Τα καταστήματα κινούνται σε δύο διαφορετικούς ρυθμούς, καθώς από τη μια υπάρχει η κατηγορία που αφορά τα είδη σε προσφορές, και μάλιστα με υψηλά ποσοστά έκπτωσης που αγγίζουν και το 50% όταν πρόκειται για περσινές παραλαβές, και υπάρχει και η δεύτερη κατηγορία που αφορά σε εκπτώσεις στις νέες παραλαβές.

Στην δεύτερη περίπτωση τα ποσοστά έκπτωσης είναι περιορισμένα, παρ’ όλα αυτά υπάρχει έκπτωση και αυτό δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να το αξιοποιήσουν προς όφελός τους, αφού έχουν την δυνατότητα να ψωνίσουν χειμερινά.

Οικονομικά και έξυπνα!

Βέβαια, οι περισσότεροι κάνουν στοχευμένες αγορές και επικεντρώνονται σε ότι έχουν ανάγκη και ει δυνατόν σε όσο πιο οικονομική τιμή και ταυτόχρονα αναζητούν μέσα από τις ευκαιρίες να αγοράσουν και το… κάτι παραπάνω!

Οι καταστηματάρχες δεν έχουν μεγάλες προσδοκίες, ούτε περιμένουν ότι θα γίνουν θαύματα, ωστόσο αισιοδοξούν ότι το εκπτωτικό δεκαπενθήμερο θα δώσει μία ‘ανάσα’ στην αγορά και θα βελτιώσει λίγο την εικόνα μέχρι την εορταστική περίοδο.

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος της Αμαλιάδας καλεί τους καταναλωτές να στηρίξουν τα καταστήματα της πόλης τους, ενώ καλεί και τους καταστηματάρχες να τηρήσουν όσα προβλέπονται από το νόμο για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα.