Ελλάδα Ηλεία Καιρός

Καιρός: Η επέλαση της «Βικτώριας» στο Ιόνιο και στη Δυτ. Ελλάδα – Καταρρακτώδεις βροχές και στην Ηλεία

Της περιοχές του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας ξεκίνησε να «σφυροκοπά» το μεσημέρι της Τρίτης η κακοκαιρία «Βικτώρια».

Με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς νότιους ανέμους, τις έντονες βροχοπτώσεις και σε, αρκετές περιπτώσεις, και τις χαλαζοπτώσεις, η «Βικτώρια» έχει προκαλέσει, ήδη, αναστάτωση σε πολλές περιοχές, ενώ έχουν αναβληθεί δρομολόγια προς και από την Κυλλήνη.

Η επέλαση της Βικτώριας στην Ηλεία

Το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας χτύπησε τις τελευταίες ώρες και την Ηλεία, με ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους σε πολλές περιοχές του νομού.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς, “χτύπησε καμπανάκι” μέσω Twitter:

kerkira_kairos

Χωρίς δρομολόγια η γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης την Τρίτη

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία που καλύπτει το δρομολόγιο Ζάκυνθος – Κυλλήνη και Κυλλήνη Ζάκυνθος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, με αφορμή τα καιρικά φαινόμενα που έχουν ξεκινήσει να πλήττουν την περιοχή του Ιονίου:

kakokairia-zante6

«Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό πως σύμφωνα με νεώτερο Έκτακτο Δελτίο Θυελλωδών Ανέμων της Ε.Μ.Υ. (12/11/19 09:30 UTC) δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια από Ζάκυνθο για Κυλλήνη στις 10:15, 14:45 και 19:00, από Κυλλήνη για Ζάκυνθο στις 12:30, 17:00 και 21:00, από Πόρο για Κυλλήνη στις 09:15, 14:45 και 19:00, από Κυλλήνη για Πόρο στις 12:30, 17:00 και 21:00, από Πάτρα για Σάμη και Ιθάκη στις 13:00, από Σάμη για Ιθάκη στις 16:45, από Ιθάκη για Σάμη στις 17:15. Για τα δρομολόγια στις 13/11 θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση της εταιρείας».

Μεγάλα προβλήματα στην Κέρκυρα 

Πολλά τα προβλήματα στο νησί των Οθωνών, βόρεια της Κέρκυρας, λόγω των δυνατών ανέμων, που προκαλεί η κακοκαιρία «Βικτώρια».

Σύμφωνα με τον τοπικό σύμβουλο, Γιάννη Κατέχη, η δύναμη του αέρα ήταν τόσο ισχυρή με αποτελέσματα να ξεριζωθούν δέντρα, να κοπούν καλώδια της ΔΕΗ, να λυγίσουν οι στύλοι του μνημείου στην κεντρική πλατεία, αλλά και να σημειωθούν ζημιές στο γήπεδο του νησιού.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης αποτελεί βίντεο που ανέβηκε στο Facebook από κάτοικο και δείχνει να παρασύρεται από τον αέρα ένα αυτοκίνητο!

Πληροφορίες από: Corfutvnews

Βίντεο από Ρίο-Αντίρριο: Κλειστή η πορθμειακή γραμμή λόγω ισχυρών ανέμων

Δεν εκτελούνται δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Τα πλοία της γραμμής παραμένουν δεμένα από αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου

Όλη η επικαιρότητα