Αχαϊα Εκλογές Εκλογικά Νέα

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική διαβούλευση για την βόρεια είσοδο της Πάτρας και το Οικοτουριστικό Πάρκο στο Φράγμα Πείρου-Παραπείρου

Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική διαβούλευση για το χαρακτήρα που θα αποκτήσει το Περιαστικό Πάρκο στη βόρεια είσοδο της Πάτρας, αλλά και το Οικοτουριστικό Πάρκο γύρω απ’ το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου, στη λίμνη Αστερίου.

Το σύνολο των ιδεών έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό ιστότοπο http://www.ptapde.gr/Διαγωνισμοί Ιδεών/ που δημιούργησε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με στόχο οι πολίτες να μπορούν να δουν το σύνολο των προτάσεων και να διατυπώσουν την άποψη τους.

«Έχουμε ξεκινήσει μια ανοικτή δημοκρατική διαδικασία, όπου η κάθε άποψη θα ληφθεί υπόψη και θα συνυπολογιστεί στην τελική μορφή των δυο έργων», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε:

«Οι πολίτες, οι φορείς, οι συλλογικότητες έχουν το δικαίωμα και την ευκαιρία να καταθέσουν τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις, τα σχόλια τους. Για εμάς η γνώμη των πολιτών είναι αναγκαία ώστε οι τελικοί δέκτες κάθε παρέμβασης να έχουν λόγο στις αποφάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να δουν τις βραβευθείσες αρχιτεκτονικές προτάσεις στην έκθεση που λειτουργεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο ισόγειο του κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αμερικής και Αιγίου.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι (εκτός από τα Σαββατοκύριακα). Για οργανωμένες επισκέψεις, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2613-620115 και 2613-620100.

Η ηλεκτρονική διαβούλευση θα διαρκέσει έως την Τρίτη 30 Απριλίου 2019.

Στη συνέχεια ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων που συγκροτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα κωδικοποιήσει και θα αξιολογήσει τα στοιχεία της Δημόσιας Διαβούλευσης.

Όλη η επικαιρότητα