Εκπαίδευση Ηλεία

Ξεκίνησε η λειτουργία του δημόσιου ΙΕΚ Λεχαινών: Σπουδές με στόχο την αγορά εργασίας

Ακούστε το άρθρο

Το εκπαιδευτικό έτος για το ΙΕΚ Λεχαινών ξεκίνησε την πορεία του με τις ευλογίες του μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, τις ευχές της κυβέρνησης και του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Στον Αγιασμό που τέλεσε χθες ο μητροπολίτης στην αίθουσα όπου θα στεγάζεται  το παράρτημα του ΙΕΚ Αμαλιάδος, το ΙΕΚ Λεχαινών, παρευρέθησαν ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο βουλευτής κ. Μάκης Μπαλαούρας, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Αρβανιτάκης,  ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι ΤΚ, εκπρόσωποι φορέων καθώς και ο διευθυντής του ΙΕΚ Αμαλιάδος.

Επένδυση η Εκπαίδευση

Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δημ. Μπαξεβανάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι παρά τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας μας τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν γίνει περικοπές στα κονδύλια για την Υγεία και την Παιδεία, «γιατί η Εκπαίδευση μπορεί να μην αποδίδει αποτελέσματα την επομένη ημέρα αλλά είναι μακροπρόθεσμη επένδυση και αυτό μας ενδιαφέρει»

Πρόταση Μπαλαούρα

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάκης Μπαλαούρας τόνισε ότι υπάρχει υψηλή ανεργία στην Ελλάδα ιδιαίτερα μεταξύ της νεολαίας και το Δημόσιο ΙΕΚ Λεχαινών έρχεται σε αυτή την δύσκολη στιγμή να ανοίξει ορίζοντες σε νέους ανθρώπους. Επίσης αναφέρθηκε στον αγώνα που έδωσε ώστε να δημιουργηθεί στο ΙΕΚ Λεχαινών. Ο κ. Μπαλαούρας το καλοκαίρι του 2016 είχε συναντηθεί στο δημαρχείο Ανδραβίδας Κυλλήνης με τον κ. Ναμπίλ Μοράντ και τους συνεργάτες του και τους είπε την πρότασή του. Τελικά με την ουσιαστική συμβολή του κ. Μάκη Μπαλαούρα, το ΙΕΚ Λεχαινών έγινε από τον δήμο πραγματικότητα. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν ΙΕΚ και στην Βάρδα και την Ανδραβίδα στο απώτερο μέλλον.

Εύρεση εργασίας

Ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Απ. Κατσιφάρας ανάφερε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία του Δημόσιου ΙΕΚ στα Λεχαινά, γιατί δίνει στους νέους και τις νέες ευκαιρίες να σπουδάσουν ειδικότητες που έχουν άμεση σχέση με την οικονομία της περιοχής γεγονός που σημαίνει πως με την αποφοίτησή τους μπορούν να απορροφηθούν από τοπικές επιχειρήσεις. Ακόμη  ευχήθηκε στο  εκπαιδευτικό προσωπικό και τους σπουδαστές καλή πρόοδο.

Αναγνώριση του αγώνα

Τέλος  ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης  κ. Ναμπίλ Μοράντ αναγνώρισε τον αγώνα που έδωσε ο Μάκης Μπαλαούρας για την δημιουργία του ΙΕΚ και τον ευχαρίστησε δημοσίως. Στην κατάμεστη αίθουσα του ΙΕΚ (στο κτίριο του ΕΠΑΛ Λεχαινών) ήταν παρόντες  και οι σπουδαστές αλλά και αρκετοί γονείς.

Δύο τμήματα

Στο ΙΕΚ Λεχαινών λειτουργούν δύο τμήματα: Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τεχνικός Συντήρησης Γεωργικών Μηχανημάτων. Οι δύο ειδικότητες του δημόσιου ΙΕΚ Λεχαινών, σύμφωνα με όσα είπαν οι ομιλητές,  εστιάζουν στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας και λειτουργούν συμπληρωματικά προς τις ειδικότητες οι οποίες προσφέρονται από το Δ.ΙΕΚ Αμαλιάδας.

Έτσι παρέχεται η ευκαιρία σε νέους της ευρύτερης περιοχής, να σπουδάσουν πάνω σε δύο ειδικότητες που έχουν μια συνάφεια με το προφίλ του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, τον τουρισμό και την αγροτική ζωή.

Δείτε Φωτογραφίες

Όλη η επικαιρότητα