Hobby

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός φωτογραφίας «Wiki Loves Earth 2019»

Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική κοινότητα χρηστών Wikimedia Community User Group Greece ανακοίνωσε την έναρξη του ελληνικού σκέλους του διεθνούς διαγωνισμού «Wiki Loves Earth 2019», που θα διεξαχθεί έως τις 31 Μαΐου 2019.

Είναι ένας διαγωνισμός φωτογραφίας και συνεισφοράς περιεχομένου, που απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, οι οποίοι θα φωτογραφίσουν μνημεία της φύσης και προστατευόμενους τόπους στην Ελλάδα και μετά θα τα «φορτώσουν» με ελεύθερη άδεια στο αποθετήριο εικόνων Wikimedia Commons, με στόχο την ενημέρωση και τον εμπλουτισμό της ελληνικής Βικιπαίδειας.

Ο διεθνής διαγωνισμός διοργανώθηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 2016, με αποτέλεσμα την υποβολή έκτοτε χιλιάδων φωτογραφιών από την ελληνική φύση, πολλές από τις οποίες ήδη έχουν εικονογραφήσει πολλά λήμματα της ελληνικής έκδοσης της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia.

Με την παραχώρηση ελεύθερης άδειας χρήσης, οι φωτογραφίες καθίστανται ιδιοκτησία της ανθρωπότητας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε για οποιονδήποτε σκοπό, με αναφορά στον φωτογράφο και στην πηγή από όπου ανακτήθηκε η φωτογραφία.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό «Wiki Loves Earth», πρέπει να εγγραφεί στο Wikimedia Commons, να βρει στον κατάλογο των τοποθεσιών αυτές που είναι κοντά του, να τραβήξει μια ή περισσότερες φωτογραφίες ο ίδιος και να τις «ανεβάσει» στο Wikimedia Commons.

Οι τρεις νικητήριες εικόνες/πολυμέσα στο ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού διαγωνίζονται για βραβεία συνολικής αξίας 900 ευρώ. Στις δέκα υψηλότερες θέσεις στην κατάταξη θα δοθεί επίσης από ένα πόστερ με την εικόνα με την οποία συμμετείχαν. Επιπλέον τα έργα των δέκα πρώτων νικητών του ελληνικού σκέλους θα προχωρήσουν στη διεθνή φάση του διαγωνισμού.

Πηγή: newsbeast

Όλη η επικαιρότητα