Life

Ξεκίνησες δίαιτα; 10 διαφορετικοί συνδυασμοί για τα πιο υγιεινά σνακ

Ακούστε το άρθρο

Να μην περιμένεις την ώρα και τη στιγμή να πάρεις το δεκατιανό σου, αυτό θέλω για σένα τώρα που έχεις βάλει στόχο να βελτιώσεις τη διατροφή σου μετά τον βομβαρδισμό από θερμίδες στον οποίο οικειοθελώς και πολύ δικαιολογημένα υπέβαλες τον οργανισμό σου στις διακοπές. Εντάξει, καλή η σκέτη μπανάνα, αλλά για να μην βαρεθείς, καλύτερα να εστιάσεις σε πιο εμπνευσμένες επιλογές για σνακ. Είναι κι αυτό ένα κίνητρο για να παραμείνεις προσηλωμένη στο διατροφικό σου πρόγραμμα. Σου βάζω ιδέες:

> Καροτάκια με 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι: Τα μεν είναι μια από τις πιο ενυδατικές τροφές με υψηλή αντιοξειδωτική δράση, το δε απότελεί μία εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Ιδανικό για πριν την προπόνηση.

> Βρώμη με 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλοβούτυρο: Μια μικρή μπάλα από φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Το αμυγδαλοβούτυρο περιέχει βιταμίνη Ε και μεγάλες ποσότητες μαγνησίου μεταξύ άλλων, δίνει ενέργεια και συμβάλλει στην αύξηση του μεταβολισμού.

> Δύο σύκα και 10 βραζιλιάνικα φιστίκια: Τα brazilian nuts διαθέτουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, πολύ μαγνήσιο, σελήνιο και πρωτεΐνη, ό,τι καλύτερο δηλαδή για το μεταβολισμό. Τα σύκα εμποδίζουν τη δυσκοιλιότητα και διαθέτουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

> Smoothie με μπανάνα και βατόμουρα: Ρίχνεις στο μίξερ 1/3 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών, 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό 2%, μισή μπανάνα και μισό φλιτζάνι βατόμουρα. Μία επιλογή που αντικαθιστά και το κλασικό πρωινό ή το βραδινό γεύμα.

> Πεπόνι με ταμπάσκο: Το πεπόνι είναι κυρίως νερό. Το δε ταμπάσκο περιέχει καψαϊκίνη, η οποία πυροδοτεί το μεταβολισμό σου. Αν σου αρέσουν τα καυτερά, δοκίμασέ το.

> Αγγουροντομάτα: Αν δεν έχει λάδι η ντόματα και το αγγούρι με λίγο ξύδι μπορούν να έχουν και θέση ενδιάμεσου γεύματος στο καθημερινό σου διατροφολόγιο.

> 2 φέτες βραστή γαλοπούλα και μια κουταλιά μουστάρδα: Συνδυασμός ταιριαστός, γευστικός και χαμηλός σε θερμίδες.

> Μία φέτα ψωμί σικάλεως με μία κουταλιά του γλυκού ταχίνι: Άλλη μια επιλογή που ταιριάζει πριν τη σωματική δραστηριότητα.

> Ένα βραστό αβγό και μισό αβοκάντο: Μία ένωση που βοηθάει στη διατήρηση του σωματικού βάρους και σε χορταίνει. Τα οφέλη στην υγεία, επίσης πολλά.

> Ένα ξινόμηλο με κανέλα: Το ξινόμηλο δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Απλά να επισημάνω ότι θα σε χορτάσει χάρη στην πηκτίνη του. Η δε κανέλα ρυθμίζει τη γλυκόζη στο αίμα και μειώνει τα επίπεδα της “κακής” χοληστερόλης.

Πηγή: LADYLIKE

Όλη η επικαιρότητα