Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης του επαρχιακού δικτύου στους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου από τις ζημιές που υπέστησαν από τις πυρκαγιές

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου με στόχο σε να προχωρήσει σε άμεσες παρεμβάσεις με προτεραιότητα στις πυρόπληκτες Δημοτικές Ενότητες Πύργου και Ωλένης, Αρχαίας Ολυμπίας και Φολόης.
Ακούστε το άρθρο

Τεχνικές εργασίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ξεκινούν στα όρια των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου για την αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ολοκλήρωσε τις διαγωνιστικές διαδικασίες στο πολύ σύντομο διάστημα των οκτώ μηνών από την ένταξη του έργου.

Σήμερα, Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου με στόχο σε να προχωρήσει σε άμεσες παρεμβάσεις με προτεραιότητα στις πυρόπληκτες Δημοτικές Ενότητες Πύργου και Ωλένης, Αρχαίας Ολυμπίας και Φολόης.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και περιλαμβάνει ευρείας κλίμακας παρεμβάσεις, όπως αποκαταστάσεις βλαβών στα οδοστρώματα που προκλήθηκαν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, άρσεις καταπτώσεων και απομάκρυνση πρανών που αποσταθεροποιήθηκαν,  αποκατάσταση αποχετευτικών συστημάτων των οδών με καθαρισμό, διάνοιξη, διαμόρφωση των υπαρχόντων στοιχείων, αντικατάσταση στοιχείων σήμανσης όπου απαιτείται κ.ά.

«Από την πρώτη στιγμή θέσαμε σε άμεση προτεραιότητα τις παρεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές. Στόχος μας είναι πάντα, η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα, ώστε να πετύχουμε τη θωράκιση των περιοχών και την αποκατάσταση της μεταξύ τους επικοινωνίας. Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ, ενώ οι τεχνικές μας υπηρεσίες ήταν σε ετοιμότητα για την προκήρυξη του έργου. Έτσι καταφέραμε χωρίς χρονοτριβή να συζητάμε σήμερα για παρεμβάσεις που ξεκινούν.  Η ασφάλεια των πολιτών, η μείωση των επιπτώσεων των καταστροφικών πυρκαγιών και η αναμόρφωση των περιοχών που επλήγησαν είναι μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού μας να ξαναφτιάξουμε τον τόπο μας όπως πριν και ακόμα καλύτερο» ανέφερε κατά την υπογραφή της σύμβασης ο Περιφερειάρχης.

Όλη η επικαιρότητα