Γυναίκα

Ξεκούραστη όψη παρά την αϋπνία: Τα beauty steps για να το πετύχουμε

Πώς θα αποκαταστήσουμε την ομορφιά, τη ζωντάνια και τη λάμψη της επιδερμίδας μας αποκτώντας ξεκούραστη όψη, ακόμα κι αν έχουμε κοιμηθεί ελάχιστα;
Ακούστε το άρθρο

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο οργανισμός και φυσικά το μεγαλύτερο όργανό του, το δέρμα επιδιορθώνει τις βλάβες του και διεγείρει τους μηχανισμούς ανανέωσής του.

Όταν όμως έχουμε μέρες να κοιμηθούμε καλά λόγω του άγχους που μας διακατέχει, είναι φανερά τα σημάδια κόπωσης και ατονίας που αισθανόμαστε. Επιπλέον η αϋπνία αφήνει σημάδια και στην όψη μας ενώ μακροπρόθεσμα εντείνει την πρόωρη γήρανση. Ευτυχώς υπάρχουν κάποια βήματα περιποίησης τα οποία θα μας  βοηθήσουν να αποκαταστήσουμε την ζωντάνια και τη λάμψη μας και να αποκτήσουμε ξεκούραστη όψη ακόμα κι αν έχουμε κοιμηθεί ελάχιστα.

Τα beauty steps μετά την αϋπνία

#Διέγερση της αποτοξίνωσης

Το πρωϊ που θα ξυπνήσουμε πίνουμε τουλάχιστον δυο ποτήρια χλιαρό νερό με χυμό από μισό λεμόνι. Ετσι θα ενυδατώσουμε και θα προσφέρουμε στον οργανισμό μας βιταμίνη C που τονώνει το ανοσοποιητικό και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Παράλληλα θα ενεργοποιήσουμε τη διαδικασία της αποτοξίνωσης.

#Απαλός καθαρισμός

Καθαρίζουμε την επιδερμίδα μας με  νερό micellar, μέχρι το βαμβάκι να βγαίνει καθαρό. Στόχος μας είναι να αφαιρέσουμε κάθε ίχνος ρύπων και υπολείμματα μακιγιάζ που ενδεχομένως έχουν ξεμείνει από το προηγούμενο βράδυ. Αν παρουσιάζει σημάδια ευαισθησίας ή ξηρότητας επιλέγουμε μία καταπραϋντική καθαριστική σύνθεση.

#Απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων

Στη συνέχεια ενισχύουμε τη φυσική απολέπιση της επιδερμίδας η οποία δεν επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αφού ξεπλύνουμε το πρόσωπο με νερό, σκουπίζουμε ταμποναριστά και χρησιμοποιούμε ένα scrub. Αφιερώνουμε 4-5 λεπτά, τρίβοντας απαλά στην περιοχή της μύτης, του μετώπου και των σημείων που έχουν ανομοιόμορφη υφή και μαύρα στίγματα. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μία μάσκα λάμψης με γλυκολικό οξύ.

#Ενυδατική θεραπεία

Στα μάτια: Τοποθετούμε ειδικά patches που είναι εμποτισμένα με υαλουρονικό οξύ και άλλους πολύτιμους ενυδατικούς και θρεπτικούς παράγοντες που θα λειάνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Παράλληλα αντιμετωπίζουν το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους.

Στο πρόσωπο: Ταυτόχρονα, πάνω από τα eye patches τοποθετούμε μία ενυδατική υφασμάτινη μάσκα με καταπραϋντικούς παράγοντες που ενυδατώνει εντατικά.

#Τόνωση και ενδυνάμωση

Αφού αφαιρέσουμε τα patches και τη μάσκα, ψεκάζουμε το πρόσωπό μας με ένα αντιοξειδωτικό και καταπραϋντικό mist προσώπου. Δε σκουπίζουμε, αλλά ταμπονάρουμε με τις παλάμες, μέχρι το mist να απορροφηθεί από το δέρμα.

#Βoost με βιταμίνη C

Αφού η επιδερμίδα μας είναι πλέον καθαρή σε βάθος, λεία, και τονωμένη, σειρά έχει η αποκατάσταση της λάμψης της με ένα σέρουμ ή booster με βιταμίνη C. Το εφαρμόζουμε με ελαφρά χτυπηματάκια μέχρι να απορροφηθεί. Στη συνέχεια πιέζουμε τα μάγουλα, τους κροτάφους, την εσωτερική γωνία και το άνω βλέφαρο των ματιών, το μέτωπο και τον λαιμό. Ετσι ενεργοποιούμε και τη λέμφο για γρηγορότερη αποτοξίνωση του δέρματος.

#Θρέψη με ένα αντιοξειδωτικό έλαιο

Στη συνέχεια απλώνουμε ένα αναζωογονητικό έλαιο με εσπεριδοειδή που θα θρέψει την επιδερμίδα ενώ το άρωμά του θα «ανεβάσει» τη διάθεσή μας.

Τέλος, δεν ξεχνάμε να εφαρμόσουμε το αντηλιακό μας πριν βγούμε από το σπίτι.

Βέβαια, μόνο η περιποίηση δεν αρκεί. Καλό είναι να ρυθμίσουμε το βιολογικό μας ρολόι ώστε να λαμβάνουμε επαρκή ποσότητα ύπνου καθημερινά, η οποία κατά μέσο όρο είναι 7-9 ώρες.

Πηγή: vita.gr

Όλη η επικαιρότητα