Ηλεία

«Ξέμεινε» από περιπολικά το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου!

Σε οριακή κατάσταση είναι ο στόλος των περιπολικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Παναγιώτης Ζώντος, σε ολιγόλεπτη συνάντησή του με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Παν. Κουρουμπλή, στο Λιμεναρχείο Κατακόλου, την περασμένη εβδομάδα τέθηκε εκτός λειτουργίας το τελευταίο περιπολικό που διέθετε το ΑΤ Πύργου, με συνέπεια να μην μπορεί να αστυνομεύσει.

«Οι  μεγάλες υπηρεσίες του Πύργου και της Αμαλιάδας λειτουργούν πλέων με τα περιπολικά οχήματα της Τροχαίας, καθότι είναι η μόνη υπηρεσία που διαθέτει σχετικά νέα οχήματα. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα, διότι τα εναπομείναντα περιπολικά έχουν ξεπεράσει την χιλιομετρική τους ικανότητα και είναι επικίνδυνα για τη ζωή των αστυνομικών και ανίκανα για την ανάσχεση του εγκλήματος. Τα ελάχιστα αξιόμαχα επιβαρύνονται λόγω του ότι λειτουργούν σε 24ωρη βάση, με αποτέλεσμα να συντομεύει ο μηχανικός  χρόνος ζωής τους», τόνισε ο κ. Ζώντος και ανέλυσε στον κ. Κουρουμπλή το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Δ.Α. Ηλείας, το οποίο τους θερινούς μήνες διογκώνεται λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

«Μόνο από τα ελλιμενιζόμενα κρουαζιερόπλοια του Κατακόλου  οι επισκέπτες  στα Ολύμπια φτάνουν τους  12.000  τη μέρα, σε συνδυασμό με τους  παραθεριστές και επισκέπτες σε Κουρούτα , Κυλλήνη, Καϊάφα ,  Επικούριο Απόλωνα , αρχαία Ήλιδα, στα μικρά και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα όπως και άλλους τουριστικούς προορισμούς. Την ίδια στιγμή, η έλλειψη του αστυνομικού προσωπικού  φτάνει σχεδόν  το ένα τρίτο της  παλαιάς οργανικής δύναμης της Διεύθυνσης. Κάνουμε έκκληση στην Κυβέρνηση προκειμένου να ενισχυθούμε  τόσο σε  έμψυχο προσωπικό ,όσο και σε επιχειρησιακά μέσα προκειμένου η Δ.Α Ηλείας να συνεχίσει την εύρυθμη λειτουργία της», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης.

Από την πλευρά του, κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι έχει γνώση των προβλημάτων από τη θητεία του στο Υπουργείο Εσωτερικών και θα βοηθήσει στο μέτρο της δικαιοδοσία του.

«Ως πρώην υπουργός του συγκεκριμένου υπουργείου, θα μεταφέρω στη φυσική και πολιτική ηγεσία το αίτημα των αστυνομικών για εξοπλισμό και στελέχωση», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Όλη η επικαιρότητα