Οικονομία Χριστούγεννα

Ξενοδόχοι Πύργου: Δυστυχώς η πόλη μας δεν είναι τουριστικός προορισμός

Την απογοήτευσή του ότι η πόλη του Πύργου, δεν έχει καταστεί τουριστικός προορισμός, ώστε να προσελκύσει κόσμο από την Ελλάδα, που θα περάσει εδώ την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου, Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος, ο οποίος, τόνισε, ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τον σύλλογο, μέχρι σήμερα κανείς φορέας δεν έχει υποστηρίξει τις προτάσεις του. 

O Πύργος, παρά το γεγονός ότι πραγματοποιεί σπουδαίες και αξιόλογες εκδηλώσεις κατά την εορταστική περίοδο, όπως τη φετινή χρονιά το Μαγικό Εργοστάσιο, φαίνεται πως αυτές είναι κινήσεις που προσελκύουν κόσμο από την Ηλεία αλλά όχι από άλλες περιοχές.

Εξάλλου όπως κάθε χρόνο, οι ετεροδημότες που φτάνουν στον Πύργο, για την εορταστική περίοδο, συνήθως, περνούν μερικές μέρες μαζί με τις οικογένειές τους, οπότε, όπως ανέφερε ο κ. Ζαχαρόπουλος, δεν υπάρχει ζήτηση για διαμονή σε ξενοδοχεία της περιοχής. Αυτό είναι κάτι που κατά το μήνα Δεκέμβριο «αφήνει» τους ξενοδόχους του Πύργου, σε δεύτερη μοίρα, καθώς τα ξενοδοχεία παραμένουν ανοικτά όλο τον χρόνο και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για διαμονή εκδρομέων. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου, για την ερχόμενη φετινή περίοδο (Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά) οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης είναι μηδενικές, εικόνα που διαμορφώθηκε και πέρυσι τέτοια εποχή.

«Όλα τα ξενοδοχεία στην πόλη μας λειτουργούν επί δώδεκα μήνες οπότε δεν υπάρχει κάποιο που να είναι κλειστό αυτή την περίοδο. Είμαστε όλοι ανοικτοί, είμαστε προετοιμασμένοι για τις γιορτές που έρχονται. Βέβαια αυτό που μας προβληματίζει είναι η πόλη του Πύργου η οποία για άλλη μια χρονιά δυστυχώς προβλέπουμε να έχει πολύ χαμηλή επισκεψιμότητα, γιατί οι κρατήσεις για την περίοδο των εορτών είναι σχεδόν μηδενικές.

Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ή τα Θεοφάνεια δεν υπάρχει καθόλου κίνηση στα ξενοδοχεία του Πύργου κάτι που αποδεικνύει δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες που έχουμε κάνει αλλά είμαστε μόνοι μας σαν σύλλογος, ότι ο Πύργος δεν είναι τουριστικός προορισμός και δεν έχουν γίνει κάποια βήματα ώστε η πόλη μας να καταστεί τουριστικός προορισμός», τόνισε ο κ. Ζαχαρόπουλος.

Απέχουμε πολύ
από άλλες πόλεις

Αυτό που σημείωσε δε, είναι ότι θα πρέπει τόσο ο δήμος όσο και φορείς της περιοχής να προχωρήσουν σε κάποιες καίριες και αποτελεσματικές ενέργειες που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης του Πύργου και του δήμου γενικότερα ώστε να δοθεί η δυνατότητα εκδρομείς να γνωρίσουν τα ενδιαφέροντα του τόπου και να επιλέξουν την περιοχή για το δεκαπενθήμερο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Δυστυχώς απέχουμε πολύ από άλλες πόλεις οι οποίες διοργανώνουν διάφορα πράγματα κάθε τέτοια περίοδο. Βέβαια φέτος έχουμε ακούσει από τον δήμο πως θα διοργανωθούν κάποιες αξιόλογες γιορτές στο πρώην εργοστάσιο του Ξυστρή οι οποίες όμως υπό την μορφή που γίνονται είναι μόνο για τον κόσμο της Ηλείας και όχι για να τραβήξουν κόσμο από μακριά», κατέληξε ο κ. Ζαχαρόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα