Ηλεία

Ξενοδόχοι Πύργου: Μέλλον… αβέβαιο!

ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΠΥΡΓΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Παρά το ενδιαφέρον που υπήρξε από τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης του Πύργου προκειμένου να λειτουργήσουν και πάλι τη δεδομένη χρονική περίοδο όπου η χώρα μας βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας αρκετών επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού, το Ξενοδοχείο «Πάνθεον» ήταν αυτό που επελέγη να παραμείνει ανοιχτό για όλο το νομό.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα παραμείνει ανοιχτό, κατ’ εξαίρεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας λόγω κορονοϊού. Όπως τόνισε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Πύργου Μάκης Ζαχαρόπουλος, είχαν προταθεί επίσημα στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων τα ξενοδοχεία «Πάνθεον», «Όλυμπος», «Marily» και «Ilida», όπου δεν έγιναν δεκτά και έλαβε το Υπουργείο απόφαση με άγνωστα μέχρι στιγμής κριτήρια ώστε να παραμείνει ανοιχτό το «Πάνθεον» και να μπορεί να φιλοξενεί κόσμο μέχρι και 30 Απριλίου, ως η μοναδική ενεργή ξενοδοχειακή μονάδα στο νομό. Όσον αφορά το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στον κλάδο των ξενοδόχων, ο κ. Ζαχαρόπουλος υποστήριξε πως υπάρχει αβεβαιότητα από τους επαγγελματίες για το προσεχές διάστημα μιας και δε γνωρίζουν πότε θα σταματήσει όλη αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό, αλλά ούτε και το μέγεθος της καταστροφής που θα προκαλέσει στην οικονομία.

Τέλος, κατέθεσε την άποψη πως η Ηλεία θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια με τη λήψη περισσότερων βοηθητικών μέτρων συγκριτικά όσα έχουν παρθεί μέχρι στιγμής, αφού πρόκειται για έναν νομό που όντας χαμηλά αναπτυξιακά δε θα μπορέσει να ορθοποδήσει και οι πολίτες του θα αντιμετωπίσουν σημαντικό πρόβλημα μελλοντικά.

Όλη η επικαιρότητα