ΕΠΣ Ηλείας

Ξενοφών Κρεστένων – Ολυμπιακός Ζαχάρως 3-0: «Καθάρισε» από το α΄ ματς την πρόκριση!

Ακούστε το άρθρο

Παράσταση για έναν… ήταν ο χθεσινός πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου της ΕΠΣΗ, ανάμεσα στον Ξενοφώντα Κρεστένων και τον Ολυμπιακό Ζαχάρως, με τους γηπεδούχους να επικρατούν σχετικά εύκολα με 3 – 0, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την πρόκριση από το α΄ ματς! Ήταν πάντως ένα καθαρό παιχνίδι που είδαν μόνο 200 φίλαθλοι, παρά τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες, εκ των οποίων 60 – 70 από τη Ζαχάρω!

Οι  φάσεις και τα γκολ του αγώνα!

Δυνατά μπήκε στο ματς ο Ξενοφώντας ώστε να «καθαρίσει» από νωρίς την πρόκριση, και μόλις στο 3΄από έξοχη ασίστ του Μπακατσέλου ο Φ. Παναγόπουλος με μυτάκι, άνοιξε το σκορ(1 – 0)! Στο 7΄ωραίο σουτ στο «Γ» του Μιλοσέσκι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έδιωξε εκπληκτικά ο γκολκίπερ Καλογήρου σε κόρνερ! Στην εκτέλεση του οποίου ο Μιλοσέσκι και πάλι έπιασε το σουτ εξ επαφής, με τον Καλογήρου και πάλι να κάνει την απόκρουση του αγώνα! Στο 9΄ ήταν η σειρά του Φ. Παναγόπουλου να σουτάρει εξ επαφής, όμως και πάλι ο γκολκίπερ Καλογήρου είπε όχι! Με την Ζαχάρω προοδευτικά να ισορροπεί το ματς, και στο 13΄να απειλεί για πρώτη φορά με τον Ν. Χριστόπουλο, όμως το σουτ του τελευταίου έφυγε σύριζα άουτ!  Μάλιστα στο 22΄η Ζαχάρω πλησίασε εκ νέου το γκολ, όταν ο Οικονομίδης βγήκε τετ- α- τετ με τον Κουτρουμπή, όμως ο τελευταίος έπεσε ωραία και έσωσε την εστία του από σίγουρο γκολ! Όμως στο 31΄ο Ξενοφών έφτασε στο δεύτερο γκολ, όταν σε σέντρα σουτ του Μιλοσέσκι, στην προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι ο Φ. Αλεξανδρόπουλος χρησιμοποίησε το χέρι, και το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής Παναγόπουλος, μετέτρεψε σε γκολ , κάνοντας το 2 – 0, ο Φ. Παναγόπουλος του Ξενοφώντα! Όμως η Ζαχάρω δεν το έβαλε κάτω προσπάθησε να μπει στο ματς και πάλι, και στο 44΄ ο Σωτηρόπουλος μπήκε ωραία στην περιοχή, και λίγο πριν το σουτ , φάνηκε να ανατρέπεται από τον Αναμουρλίδη! Με τον διαιτητή Β. Παναγόπουλο να λέει παίζεται, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων που ζητούσαν πέναλτι, κάτι που έγινε και στη λήξη του α΄ ημιχρόνου! Όμως και στην επανάληψη ο Ξενοφώντας μπήκε δυνατά, «καθαρίζοντας»  ουσιαστικά την πρόκριση στο 53΄! Τότε λοιπόν ο Φ. Παναγόπουλος βρήκε ωραία στην αριστερή πλευρά της επίθεσης τον Γ. Γαλανόπουλο, αυτός μπήκε ωραία και πλάσαρε τον εξελθόντα Καλογήρου, κάνοντας το 3 – 0, που ήταν και το τελικό σκορ! Καθώς στη συνέχεια οι προσπάθειες και των δυο ομάδων δεν βρήκαν στόχο  τις κυριότερες να χάνονται, στο 55΄για τον Ξενοφώντα, και στο 81΄για τη Ζαχάρω! Στην πρώτη ο Π. Κωνσταντόπουλος  δεν μπόρεσε να νικήσει σχεδόν εξ επαφής τον γκολκίπερ Καλογήρου, ενώ στην δεύτερη, ο προωθημένος Φ. Αλεξανδρόπουλος από ευνοϊκή θέση και πλάγια δεξιά, σούταρε σύριζα άουτ σε κενή εστία, και τον γκολκίπερ Κουτρουμπή, εξουδετερωμένο!

Αυτοί  που ξεχώρισαν:

Από τον νικητή Ξενοφώντα που πλέον περιμένει τον αντίπαλό του στον τελικό, κορυφαίος ο Ντ. Μιλοσέσκι, και αρκετά καλοί οι, Φ. Παναγόπουλος, Π. Δημάκης, και Μπακατσέλος ! Από την Ζαχάρω που άξιζε ένα γκολ, κορυφαίος ο γκολκίπερ Καλογήρου(κορυφαίος και του γηπέδου), ο Γ. Μπιμπής, ο Ν. Χριστόπουλος και ο Ρηγόπουλος που μπήκε αλλαγή!

ΞΕΝΟΦΩΝ: Κουτρουμπής, Μυλωνάς, Πλατανίτης, Αναμουρλίδης(65΄Παναγόπουλος Γ.), Δημάκης, Κουτσογιαννάκης Π.(77΄Αλεξόπουλος), Κωνσταντόπουλος, Γαλανόπουλος(60΄ Σ. Αντωνόπουλος), Παναγόπουλος Φ.(77΄Κουτσογιαννάκης Τ.), Μιλοσέσκι, Μπακατσέλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καλογήρου, Λαμπρόπουλος Θ., Χριστόπουλος, Αλεξανδρόπουλος Φ., Σπηλιωτόπουλος, Νικολόπουλος, Σωτηρόπουλος, Αλεξανδρόπουλος Αν.(32΄ Ρηγόπουλος), Έλιοτ, Μπιμπής, Οικονομίδης(64΄ Κουρούβανης).

Όλη η επικαιρότητα