ΕΠΣ Ηλείας

Ξενοφών Κρεστένων: Σπουδαία πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας με Αναμουρλίδη!

Ακούστε το άρθρο
  • Αύριο μαθαίνει τον επόμενο αντίπαλο, την Κυριακή ο αγώνας

H ξέφρενη πορεία που έχει ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι ο Ξενοφών Κρεστένων καλά κρατεί και ας έχει περάσει ένας χρόνος ακριβώς, αφού οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν να γράφουν ιστορία κάνοντας την μία υπέρβαση μετά την άλλη!

Οι Νταμπλούχοι Ηλείας παρά το αυθημερόν ακτοπλοϊκό ταξίδι και την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε χθες στην Κεφαλονιά «άλωσαν» το Δημοτικό στάδιο του Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι και με γκολ του Αναμουρλίδη επικράτησαν με 1-0 του τοπικού Παλληξουριακού παίρνοντας την πρόκριση για την β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μια πραγματικά τεράστια επιτυχία για την ομάδα του Ντέγιαν Μιλοσέσκι, η οποία στον απόηχο της απόφασης να μη συμμετέχει τελικά στην Γ’ Εθνική άργησε και  να ενισχυθεί, αλλά και να ξεκινήσει προετοιμασία.

Στα δυσάρεστα του χθεσινού αγώνα, ο σοβαρός τραυματισμός του Α. Κουτσογιαννάκη, με την ιατρική γνωμάτευση να δείχνει  βαριά κάκωση στην ποδοκνημική.

Η κλήρωση για τους αγώνες της δεύτερης φάσης θα πραγματοποιηθεί αύριο στα γραφεία της ΕΠΟ στην Αθήνα. Σε αυτή θα μπουν οι 24 ομάδες που προκρίθηκαν από την 1η Φάση και θα δημιουργηθούν 4 γεωγραφικές ζώνες αποτελούμενες από 6 ομάδες η κάθε μια. Από την κλήρωση θα προκύψουν συνολικά 12 ζευγάρια από τα οποία θα  βγουν οι νικήτριες ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για την τρίτη φάση.

Οι αγώνες είναι ξανά νοκ-άουτ θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας

Το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς για τον Ξενοφώντα Κρεστένων ξεκίνησε κάτω από αφόρητες καιρικές συνθήκες λόγω του καύσωνα που επικρατούσε χθες στην Κεφαλονιά, παρ’ όλα αυτά οι ερυθρόλευκοι στα πρώτα λεπτά είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στο 25ό λεπτό της συνάντησης ο διαιτητής της αναμέτρησης, Καλαμάρης διέκοψε το παιχνίδι για το καθιερωμένο – σε τέτοιες περιπτώσεις – cooling break και με την επανέναρξη, οι Νταμπλούχοι Ηλείας μπήκαν… αγριεμένοι!

Στο 32’ οι φιλοξενούμενοι έστειλαν την πρώτη προειδοποιητική βολή όταν το εξαιρετικό βολ πλανέ του Α. Κουτσογιαννάκη απομάκρυνε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του Παλληξουριακού, ενώ στην επαναφορά το σουτ του Κωνσταντόπουλου έδιωξαν σε κόρνερ οι αμυντικοί.

Το 0-1 ήρθε τελικά τρία λεπτά αργότερα, με την κεφαλιά «ψαράκι» του προωθημένου Αναμουρλίδη έπειτα από σέντρα του Μιλοσέσκι στο δεύτερο δοκάρι.

Ο Ξενοφών κράτησε το προβάδισμα μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους και στην επανάληψη προσπάθησε να κρατήσει τους Κεφαλονίτες μακριά από τα καρέ του.

Στο 90΄οι ερυθρόλευκοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Πλατανίτη με δεύτερη κίτρινη, ωστόσο αυτό δεν κόστισε και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να πανηγυρίζουν μια ακόμα ιστορική νίκη.

Oι συνθέσεις

ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ: Τσέτσα, Κουκοβίνος, Μαυροειδής Χ. (Μαρκάτος Σ.Κ.), Λουλούδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σ., Ρεμούντης, Μπράτι, Μουρελάτος Χ. (61’ Μαυραειδής Ν.), Αντωνάτος, Μουρελάτος Χ.Σ (79’ Τοζάι).

ΞΕΝΟΦΩΝ: Βυθούλκας, Γαλανόπουλος, Πλατανίτης, Αναμουρλίδης, Δημάκης, Μιλοσέσκι (75’ Χαραλαμπόπουλος), Κωνσταντόπουλος, Κουτσογιαννάκης Π., Μπατζάκας (90’ Ρουμελιώτης), Μούτσος, Κουτσογιαννάκης Α. (45’ λ.τ.ρ. Θεοχαρόπουλος)

Τα αποτελέσματα της α’ φάσης

Παλληξουριακός – Ξενοφών Κρεστένων 0-1

ΠΣ Σπάρτη – Ατρόμητος Αγ. Γεωργίου 2-0

 Θιναλιακός – ΑΟ Ποταμιάς 2-1

Πανσερραϊκός – Ορφέας Ξάνθης 4-3 πεν. (2-2 παρ., 1-1 κ.α.)

Εθνικός Αλεξ/πολης – Αετός Οφρυνίου 0-6

Εδεσσαϊκός – Θερμαϊκός Θέρμης 1-2

Μακεδονικός Φούφα – Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας 3-2 παρ. (2-2 κ.α.)

ΠΑΟΝΕ Επταλόφου – ΑΕ Καρίτσας 0-4

ΑΠΟ Αταλάντη – ΑΣ Μετέωρα 2-0

ΠΟ Ελασσόνας – Σούλι Παραμυθιάς 4-2 πεν. (0-0 παρ. και κ.α.)

Απόλλων Ευπαλίου – Όμηρος Νεοχωρίου 3-0

ΠΑΣ Κόρινθος – ΑΣ Λεωνίδιο 2-0

Αχαρναϊκός – ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ 0-3

Επισκοπή – Ατσαλένιος 1-0

ΑΟ Νέας Αρτάκης – Εθνικός 2-3 πεν. ( 2-2 παρ. και κ.α.)

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου – Πανδραμαϊκός 0-3 α.α.

Τηλυκράτης – ΑΟ Σελλάνων 3-1

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Τετάρτη (28/8)

16:00 Δόξα Άρτας – Ζάκυνθος

17:00 Α.Ο. Υπάτου – Παναργειακός

17:00 Πανθηραϊκός – Ηλυσιακός

Όλη η επικαιρότητα