Μεσσηνία

Ξεπέρασαν τις 100 οι χελωνοφωλιές στην περιοχή της Κορώνης!

Η «χλιαρή» τουριστική κίνηση από τις αρχές του καλοκαιριού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ευνόησε την ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας, με αποτέλεσμα στην περιοχή της Κορώνης να έχουν καταγραφεί φέτος αριθμοί-ρεκόρ.

Μέσα σε έναν περίπου μήνα, από τις αρχές Ιουνίου μέχρι το Σαββατοκύριακο που πέρασε, οι φωλιές του προστατευόμενου είδους καρέτα καρέτα αριθμούνται στις 105, με τις περισσότερες από αυτές να βρίσκονται στις παραλίες Ζάγκα και Μεμί, περίπου 20 υπάρχουν στα Περούλια, τουλάχιστον μια έχει εντοπιστεί στο Τσαπί, ενώ έκπληξη προκάλεσε προχθές η επιλογή μιας μαμάς χελώνας να γεννήσει στο Αρτάκι, μπροστά ουσιαστικά από την Κορώνη (βορειοδυτικότερα του λιμανιού).

Πλέον όλοι περιμένουν με ανυπομονησία να δουν από κοντά τις επόμενες εβδομάδες την εκκόλαψη των αυγών και το εντυπωσιακό θέαμα με τις μαζικές εξορμήσεις των νεοσσών προς τη θάλασσα και να ευχηθούν καλό ταξίδι στα μικρά χελωνάκια. Φαίνεται ότι οι χελώνες και τα μωρά τους είναι μια τουριστική ατραξιόν για την περιοχή με νέα δυναμική –με προαπαιτούμενο βέβαια τη δέουσα διακριτικότητα ώστε να μην διαταράσσεται η ωοτοκία και το ταξίδι των μικρών στον κόσμο…

Πηγή: Θάρρος Μεσσηνίας

Όλη η επικαιρότητα