Ψυχαγωγία

Ξεσηκωμός για το «κόψιμο» της «Τούρτας της Μαμάς» από την ΕΡΤ: «Κατέρριψε αντιλήψεις και έσπασε τα στερεότυπα»

Η ΕΡΤ δεν θα συνεχίσει για 3η σεζόν την πολύ επιτυχημένη σειρά και ο κόσμος ξεσηκώθηκε. Δείτε τι λένε οι ηθοποιοί.
Ακούστε το άρθρο

Η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια άλλαξε την εικόνα της με τρομερές παραγωγές, μυθοπλασία και σειρές καθημερινές που προσέλκυσαν το κοινό, ταυτίστηκαν με αυτές, γέλασαν, συγκινήθηκαν, βρήκαν «κοινωνικά μηνύματα».

Μία από αυτές είναι και η «Τούρτα Της Μαμάς», η οποία έπαιξε φέτος για δεύτερη σεζόν, αν και τα επεισόδια της δεν ήταν αρκετά και προβάλλονταν μόλις μία μέρα την εβδομάδα (κάθε Πέμπτη).

Η «Τούρτα της Μαμάς» έσπασε στερεότυπα, πέρασε πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα μέσα από τα επεισόδιά της και τα καθημερινά οικογενειακά γεύματα που απεικόνιζε. Γεύματα με αγάπη, τσακωμούς, κόντρες, πολλούς καλεσμένους τα οποία ολοκληρώνονταν πάντα με την… τούρτα της μαμάς, με την οποία όλα τελείωναν, άπαντες μόνοιαζαν και απολάμβαναν την τούρτα, από την κορυφαία μαγείρισσα που διατηρεί και blog.

Όπου «μαμά», η Καίτη Κωνσταντίνου και δίπλα της ο Κώστας Κόκλας. Το θρυλικό ζευγάρι της Σωσώς και του Αλέκου από τα «Εγκλήματα».

Ένα από τα μεγάλα μηνύματα που πέρασε η σειρά ήταν η πλήρης αποδοχή του gay γιου, ο οποίος μάλιστα είναι και λοχαγός στο Πεντάγωνο (Πάρης Θωμόπουλος) αλλά και του συντρόφου του (Γιώργος Τσιαντούλας), οι οποίοι μάλιστα είχαν ανταλλάξει και φιλί, με αποτέλεσμα να γίνει trend (τότε) στο twitter. Η γιαγιά (Λυδία Φωτοπούλου) ποθεί κάθε νεαρό αρσενικό και «πίνει» και τα τσιγαράκια της, ενώ ο πάτερ φαμίλιας είναι απίστευτα τσιγγούνης.

Για να μην τα πολυλογούμε και σας γράψουμε και για τα 51 επεισόδια σε μια σειρά που εξελίσσεται παράλληλα με την κανονική ζωή (γίνεται αναφορά στον κορονοϊό, στον Σασμό, στην Ουκρανία, στη Ζήνα Κουτσελίνη κτλ.), έγινε γνωστό πως «Η Τούρτα Της Μαμάς» κόβεται από την ΕΡΤ και δεν θα συνεχίσει για 3η σεζόν, κάτι που προκάλεσε τη στεναχώρια όχι μόνο του τηλεοπτικού κοινού, αλλά και των ίδιων των ηθοποιών που το επιβεβαίωσαν σε όσους τους έστειλαν στο Facebook για να τους ρωτήσουν.

Όλη η επικαιρότητα