Ηλεία

Ξέσπασμα Ναμπίλ για την Πατρών – Πύργου: Ο νομός είναι τελευταίος

Ακούστε το άρθρο

Την δικαιολογημένη αγανάκτησή του που είναι και αγανάκτηση χιλιάδων Ηλείων για την καθυστέρηση στην κατασκευή της Ολυμπίας οδού Πατρών Πύργου, εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης με αφορμή την οριστική ταφόπλακα που έπεσε για την δημιουργία πολιτικού αεροδρομίου στο νομό Ηλείας.

Η σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων (Ν. 4389/2016), όπως έγινε γνωστό,  απαγορεύει οποιαδήποτε αναβάθμιση, επέκταση ή δημιουργία νέου αεροδρομίου στα όρια των 100 χλμ. από τα αεροδρόμια Ζακύνθου και Κεφαλονιάς.

Για το θέμα ρωτήθηκε χθες ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ ο οποίος δήλωσε:

«Ο νομός μας υστερεί από σοβαρές υποδομές με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στην τουριστική αλλά και εμπορική κίνηση. Σίγουρα το αεροδρόμιο θα προσέφερε πολλές λύσεις και θα στήριζε τουριστικά και εμπορικά το νομό μας, αλλά δυστυχώς πρέπει να το ξεχάσουμε. Δεν θα γίνει ποτέ πολιτικό αεροδρόμιο στο νομό μας. Όμως πρέπει να παλέψουμε για τις υποδομές στο νομό μας. Εμείς εστιάζουμε περισσότερο στο δρόμο Πατρών –Πύργου που λόγω παλαιότητας θρηνούμε καθημερινά θύματα.  Η Ολυμπία οδός πρέπει να φθάσει στον Πύργο.  Όμως συνεχώς δημιουργούνται εμπλοκές με τους αναδόχους με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση εγκληματική».

«Τελευταίοι σε όλα»

Και ο δήμαρχος συνέχισε: «Δυστυχώς για  το νομό μας μένουμε τελευταίοι στα πάντα.Κάτι φταίει σε αυτό το νομό. Δεν μπορώ να πω φταίει ο ένας, φταίει ο άλλος, ακούμε πολλά χρόνια για δρόμο, ακούμε όμως μόνο λόγια.Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο νομός Ηλείας παραμένει τελευταίος σε ανάπτυξη. Κάτι πρέπει να γίνει γι’αυτό! Πρέπει όλοι να φωνάζουμε με μια φωνή: Φτάνει πια η κοροϊδία , όχι άλλες αναβολές! Επιτέλους να βγεί κάποιος υπεύθυνα και να πει ότι ο δρόμος θα ξεκινήσει τότε…Να είναι όμως αλήθεια αυτό που θα πεί. Ο κόσμος πλέον είναι δύσπιστος, δεν πιστεύει κανέναν και τίποτα. Μόνον όταν κατέβουν οι μπουλντόζες και αρχίσουν οι εργασίες τότε θα πιστέψουμε»

Όλη η επικαιρότητα