Ελλάδα

Ξυπνάνε οι μνήμες του φονικού στην Πανόρμου – Στο εδώλιο ο συνταξιούχος αστυνομικός και πολιτευτής της Χρυσής Αυγής

Ακούστε το άρθρο

Δεκαπέντε μήνες μετά τη δολοφονία του 68χρονου ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Πανόρμου, Μάκη Μαρκόπουλου, ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος φέρεται ως δράστης του εγκλήματος, καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Το δικαστήριο τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018, θα επιχειρήσει να ενώσει τα κομμάτια του παζλ της ιστορίας δύο γειτόνων ο επίλογος της οποίας γράφτηκε με αίμα. Τον Οκτώβριο 2016 η γειτονιά των δύο ανδρών συνταράχθηκε από την είδηση ότι ο 68χρονος γυμναστής έπεσε νεκρός από το υπηρεσιακό όπλο του συνταξιούχου αστυνομικού γείτονα του. Οι δύο άνδρες οι οποίοι έμεναν στην ίδια πολυκατοικία, στο ισόγειο της οποίας στεγαζόταν το γυμναστήριο του θύματος, φέρονται να καβγάδιζαν τακτικά.

Οι κάμερες που είχε βάλει το θύμα στο μπαλκόνι του, σύμφωνα με μαρτυρίες,  ήρθε να προσθέσει ένα ακόμη επεισόδιο στο σήριαλ της αντιπαράθεση που είχαν μεταξύ τους ανάβοντας τη σπίθα που ξεκίνησε το μοιραίο επεισόδιο. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με μαρτυρίες, φέρεται να κατηγορούσε τον γυμναστή ότι είχε μετατρέψει την πολυκατοικία τους σε «big brother».

2617717Σύμφωνα με την κατηγορία, το θύμα όταν είδε τον 60χρονο με το υπηρεσιακό του περίστροφο τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε μικρής διάρκειας καταδίωξη κι ύστερα ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος το θύμα, το οποίο είχε «εγκλωβιστεί» ανάμεσα σε δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια, με το όπλο στο χέρι, περπάτησε την οδό Βατοπεδίου μέχρι και την Πανόρμου, χαιρέτησε έναν καταστηματάρχη φίλο του και εξαφανίστηκε για να παραδοθεί την επόμενη ημέρα στις αρχές παραδίδοντας και το όπλο του εγκλήματος, το οποίο κατείχε νόμιμα.

Ο άτυχος γυμναστής είχε χτυπήσει στο πίσω αριστερό μέρος τζιπ, ενός εκ των δύο οχημάτων ανάμεσα στα οποία δέχτηκε το μοιραίο χτύπημα. Δύο σφαίρες τον είχαν πλήξει στο στήθος και την κοιλιακή χώρα.

2618220

Ο συνταξιούχος αστυνομικός ισχυρίστηκε πως το κακό έγινε ενώ βρισκόταν σε άμυνα καθώς, όπως είπε, το θύμα «τον κυνήγησε και επιτέθηκε εναντίον του με ρόπαλο».

Ο 60χρονος, απολογούμενος στον ανακριτή, περιέγραψε ότι εκείνο το βράδυ πυροβόλησε το γυμναστή για εκφοβισμό. «Με χτύπησε στο δεξί χέρι που κρατούσα το πιστόλι, με αποτέλεσμα το όπλο να εκπυρσοκροτήσει σε αντίθετη κατεύθυνση και φορά από εκείνη που το είχα στραμμένο και να βρει το Μάκη…» φέρεται να είπε.

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα