Ηλεία

Yπόγεια δίκτυα ροής ΤΟΕΒ σε Αμαλιάδα, Πύργο και Επιτάλιο

ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗN HΛΕΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

«Τα χειρότερα έχουν περάσει και πλέον η οικονομία κινείται προς μια πολύ γρήγορη ανάκαμψη» είναι η πεποίθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως εκφράζεται από τον ίδιο στους στενούς συνεργάτες του. Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι βγαίνοντας από την μάχη της πανδημίας η χώρα θα μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει και με τα χρήματα που θα εισρεύσουν από το Ταμείο Ανάκαμψης θα δοθεί η κατάλληλη ώθηση ώστε να καταγραφούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση, μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών κονδυλίων θα κατευθυνθεί σε έργα της επαρχίας στηρίζοντας τις τοπικές οικονομίες και ταυτόχρονα δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές

Για την Δυτική Ελλάδα σχεδιάζεται η δημιουργία υδροηλεκτρικού σταθμού αποθήκευσης ενέργειας στην Αμφιλοχία, εργασίες άρδευσης και προστασίας από πλημμύρες σε Αμβρακία, Αμφιλοχία και Βάλτο και υπόγεια δίκτυα ροής ΤΟΕΒ στην Αμαλιάδα, τον Πύργο και το Επιτάλιο. Επίσης, έχει προβλεφθεί έργο για την διαχείριση των λυμάτων στο Άκτιο Βόνιτσας και θερμική μονάδα διαχείρισης αστικών λυμάτων (ιλύος) στην Αιγιαλεία.

Παράλληλα με το κυρίαρχο ζήτημα της οικονομίας το Μέγαρο Μαξίμου στρέφει την προσοχή του στην καθημερινότητα. Το νομοσχέδιο για την γονική επιμέλεια που συζητείται στη Βουλή είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και επιχειρείται να δοθούν λύσεις εκσυγχρονίζοντας το θεσμικό πλαίσιο. Με ταχείς ρυθμούς αναμένεται να συνεχιστεί η ψηφιοποίηση του κράτους βελτιώνοντας την ζωή των πολιτών, ενώ έμφαση θα δοθεί στην ασφάλεια.

Αφήνοντας σιγά σιγά πίσω την πανδημία και την καραντίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες περιοδείες σε όλη τη χώρα. Οι περιοδείες αυτές θα είναι στοχευμένες και θα συνδυάζονται με την επίλυση προβλημάτων της εκάστοτε περιοχής ή την προσέγγιση συγκεκριμένων ακροατηρίων. Η αρχή αναμένεται να γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο οπότε ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κρήτη.

Όλη η επικαιρότητα