Ελλάδα

Ύδρα: Άρπαξαν κοσμήματα και τάματα από εκκλησία (VIDEO)

Πρωταγωνιστές δύο κουκουλοφόροι που τελικά έφυγαν από την Ύδρα με θαλάσσιο ταξί. Τα όσα προηγήθηκαν έχουν συνταράξει το νησί…

Τάματα μεγάλης αξίας από την εικόνα της Παναγίας, άρπαξαν χθες τα ξημερώματα (20-03-2019) άγνωστοι από τον Μητροπολιτικό Ναό της Ύδρας. Κατάφεραν να κόψουν τα καλώδια του συναγερμού, να πάρουν τα πολύτιμα αντικείμενα και να εξαφανιστούν από το νησί με θαλάσσιο ταξί.

Όπως λέει ο εφημέριος του καθεδρικού ναού, οι δράστες ήταν καλά πληροφορημένοι. «Μπήκαν έρποντας στην εκκλησία για να μην τους πιάσουν οι κάμερες και βούτηξαν όλα τα τιμαλφή της Παναγίας του Μαλίκη».

Οι αφεόβοφοι κλέφτες είχαν μελετήσει τον στόχο τους. Γνώριζαν ότι ο ναός διαθέτει προβολείς με φωτοκύτταρο και κάμερες ασφαλείας. Νόμιζαν ότι δεν θα αφήσουν στοιχεία πίσω τους.

Μια κρυφή κάμερα ασφαλείας όμως τους κατέγραψε και χτύπησε συναγερμός στην εταιρεία σεκιούριτι που έχει αναλάβει τη φύλαξη της εκκλησίας από το 2001. «Ήταν δύο κουκουλοφόροι επαγγελματίες που είχαν μελετήσει την κάθε τους κίνηση» συμπληρώνει ο εφημέριος.

Όλη η επικαιρότητα