Ηλεία

Υδραγωγείο Βάρδας: Μικρό αλλά σημαντικό έργο – Τέλος στην υπερχείλιση

Ένα πρόβλημα ετών, η υπερχείλιση του παλαιού υδραγωγείου της  Βάρδας, βρίσκει τελικά την λύση του ενώ η εικόνα της  περιοχής του υδραγωγείου όπου βρίσκεται και το δημοτικό σχολείο θα αλλάξει .

Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης με την Τεχνική Υπηρεσία τοποθέτησε νέους σωλήνες και φρεάτιο  όπου καταλήγουν πλέον τα νερά της υπερχείλισης και τις επόμενες μέρες θα γίνει ασφαλτόστρωση και καθαρισμός των οικοπέδων. Η περιοχή του υδραγωγείου θα γίνει αγνώριστη.

Στο σημείο συναντήσαμε τον δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Τάσο Μυλωνόπουλο. Ο κ. Ναμπίλ δήλωσε: “H Βάρδα υδρεύεται από γεωτρήσεις και το καλοκαίρι που είναι αυξημένες οι ανάγκες, η Βάρδα υδρεύεται από επτά γεωτρήσεις. Τον χειμώνα δεν δουλεύουν όλες οι γεωτρήσεις  αλλά για να υπάρχει καλή ποιότητα νερού πρέπει να δουλεύουν όλες.  Έτσι υπήρχε πρόβλημα υπερχείλισης. Εδώ υπήρχε ένα φρεάτιο για τα νερά της υπερχείλισης αλλά ο αγωγός δεν μπορεί να βρεθεί αφού το υδραγωγείο είναι πολύ παλιό και δεν υπάρχει σχεδιάγραμμα. Αποφασίσαμε λοιπόν με την Τεχνική Υπηρεσία να κάνουμε ένα by pass με καινούργιες σωλήνες και τα νερά της υπερχείλισης θα καταλήγουν στο καινούργιο φρεάτιο. Το έργο θα είναι πιθανότατα έτοιμο σήμερα και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ασφαλτόστρωση του δρόμου που βρίσκεται δίπλα στο υδραγωγείο. Παράλληλα θα γίνει και καθαρισμός στα οικόπεδα γύρω στην περιοχή. Ο χώρος εδώ επειδή βρίσκεται και το δημοτικό σχολείο θα πρέπει να είναι καθαρός και βατός χωρίς προβλήματα. Η εικόνα αυτής της περιοχής σε λίγες μέρες θα είναι εντελώς διαφορετική  ”

Όλη η επικαιρότητα