Πολιτική

Υιοθετεί ο Βούτσης τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου για τους ΑΝΕΛ

Ακούστε το άρθρο

Τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου που έκρινε ότι δεν μπορεί να διατηρηθεί μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, εν προκειμένω των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αν δεν διαθέτουν 5 βουλευτές που έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα, υιοθέτησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, τα κόμματα ενημερώθηκαν για τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και εξέφρασαν τις απόψεις τους.

Για «δυσάρεστη εξέλιξη» έκανε λόγο η ΝΔ, που συμφώνησε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Την άποψη να μην διαλύονται οι κοινοβουλευτικές ομάδες όταν χάνουν βουλευτές, εξέφρασαν η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά από τους ΑΝΕΛ, αλλά και η Ένωση Κεντρώων και το ΚΚΕ.

Παράταση στη διαγραφή Παπαχριστόπουλου δίνει ο Καμμένος

Ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε πως θα διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ αφού μιλήσει στην Βουλή.

«Την διαγραφή Παπαχριστόπουλου θα την καταθέσω στην Ολομέλεια αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα…. (Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα)».

Όλη η επικαιρότητα