Διάφορα

Υπάρχει μια νέα αγαπημένη ράτσα σκύλου -και δεν είναι το Λαμπραντόρ

Μέρος αυτού που κάνει αυτή τη ράτσα τόσο εύκολο να τα αγαπήσεις είναι το μικρό τους μέγεθος και η ήσυχη συμπεριφορά της
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες, οι ΗΠΑ έχουν μια νέα αγαπημένη ράτσα σκύλου, σύμφωνα με το American Kennel Club.

Αξιολάτρευτο σε ορισμένα μάτια, αξιοθρήνητο σε άλλα, το γαλλικό μπουλντόγκ έγινε το πιο διαδεδομένο καθαρόαιμο σκυλί της χώρας, ρίχνοντας τα Labrador retriever από την πρώτη θέση μετά από ένα ρεκόρ 31 ετών.

«Είναι αστεία, φιλικά, αγαπησιάρικα σκυλάκια», λέει η εκπρόσωπος του French Bull Dog Club of America, Patty Sosa. Φιλικό προς την πόλη, με μέτριες ανάγκες περιποίησης και άσκησης, λέει, «προσφέρουν πολλά σε ένα μικρό πακέτο».

Μέρος αυτού που κάνει αυτή τη ράτσα τόσο εύκολο να τα αγαπήσεις είναι το μικρό τους μέγεθος και η ήσυχη συμπεριφορά της. Τα γαλλικά μπουλντόγκ δεν είναι συνήθως επιρρεπή στο γαύγισμα και δεν χρειάζονται τόση άσκηση όσο τα μεγαλύτερα σκυλιά, καθιστώντας τα κατάλληλα για όσους ζουν σε διαμερίσματα ή μικρότερα σπίτια.

Ωστόσο, όπως πολλές ράτσες σκύλων, τα γαλλικά μπουλντόγκ είναι επιρρεπή σε ορισμένα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επηρεάζουν την ικανότητά τους να αναπνέουν.

Οι ράτσες με επίπεδη όψη, που περιλαμβάνουν το αγγλικό μπουλντόγκ και τα πατημασιά, είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε αυτά τα προβλήματα λόγω των στενών ρουθουνιών τους και των μικρότερων αεραγωγών τους. Αυτό οδήγησε ορισμένους κτηνιάτρους να προειδοποιήσουν να μην αγοράζουν τέτοια σκυλιά, τα οποία έχουν εκτραφεί για να παρουσιάζουν τέτοια χαρακτηριστικά.

To top 10 στις ράτσες σκύλων στις ΗΠΑ:

  1. French Bulldogs
  2. Labrador Retrievers
  3. Golden Retrievers
  4. German Shepherd Dogs
  5. Poodles
  6. Bulldogs
  7. Rottweilers
  8. Beagles
  9. Dachshunds
  10. German Shorthaired Pointers

Όλη η επικαιρότητα