Life

Yπάρχει μια σεξουαλική διαταραχή που λέγεται Sleep Sex και μπορεί να την έχεις χωρίς να το ξέρεις

Ακούστε το άρθρο

Κάποιοι στον ύπνο τους ροχαλίζουν, κάποιοι άλλοι παραμιλάνε και ορισμένοι υπνοβατούν. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι άνθρωποι οι οποίοι στον ύπνο τους θέλουν να κάνουν και κάνουν σεξ. Ναι, διαβάσατε πολύ καλά. Το κάνουν ασυνείδητα ακριβώς όπως κάποιοι άλλοι αλλάζουν πλευρό. Και επιπλέον δεν το θυμούνται όταν ξυπνήσουν.

Η sexsomnia λοιπόν ή στα ελληνικά σεξυπνία είναι μια διαταραχή όχι του ύπνου ακριβώς αλλά ούτε και του σεξ αποκλειστικά, αλλά κάτι που τα ενώνει, αφού το άτομο που το βιώνει την ώρα που κοιμάται και δεν έχει καμία συνείδηση, προχωρά σε κάποιου είδους σεξουαλική δραστηριότητα, όπως η επαφή, το στοματικό ή ο αυνανισμός χωρίς όμως ούτε να το σκέφτεται εκείνη τη στιγμή αλλά ούτε και να το θυμάται στη συνέχεια. Και όχι δεν είναι όνειρο. Συμβαίνει.

Μάλιστα το πιθανότερο είναι να συμβεί τις πρώτες ώρες του ύπνου, επειδή εκείνο το διάστημα ο φλοιός του εγκεφάλου είναι ανενεργός αλλά το τμήμα του το οποίο ευθύνεται για βασικές προτροπές όπως ας πούμε η επιθυμία για σεξ είναι ακόμη ενεργό. Το πρόβλημα ξεκινά όταν το άτομο το οποίο πάσχει από σεξυπνία προχωρήσει σε βίαιη “επίθεση” σε ένα άλλο που κοιμάται δίπλα του το οποίο δεν θέλει ούτε καταλαβαίνει τι συμβαίνει με αποτέλεσμα να προκύψει μη συγκαταβατικό σεξ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από sexsomnia ντρέπονται γι αυτό με αποτέλεσμα να μην μιλούν για το πρόβλημά τους κάτι που οπωσδήποτε δεν τους βοηθά να το λύσουν. Η σωστή αντιμετώπιση είναι να επισκεφθούν έναν ειδικό και να μιλήσουν για τη διαταραχή τους και στον εκάστοτε σύντροφό τους ώστε αυτός να μη βρεθεί προ εκπλήξεως.

Πηγή: marieclaire.gr

Όλη η επικαιρότητα