Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Υπέρ της… «Ολυμπιακής Γης» το αναγνωστικό κοινό του Patrisnews!

Το μεγαλύτερο μέρος του αναγνωστικού κοινού υιοθέτησε την πρόταση Φαρμάκη για νέο όνομα με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της μετονομασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε Περιφέρεια Ολυμπιακής Γης τάχθηκε το μεγαλύτερο μέρος του αναγνωστικού κοινού που συμμετείχε μαζικά στην ψηφοφορία που διεξήγαγε το patrisnews.com με αφορμή την πρόταση του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, κατά την διάρκεια του συνεδρίου για τον αθλητισμό που έλαβε χώρα στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας το τριήμερο 8-9 και 10 Απριλίου.

Συγκεκριμένα το 36,6% των ψηφοφόρων υιοθετούν την πρόταση Φαρμάκη για την συγκεκριμένη ονομασία ενώ 28% προτιμά η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να μετονομαστεί σε Ολυμπιακή Περιφέρεια.

Συνδυαστικά, το 64,6% είναι το ποσοστό των ανθρώπων που όχι απλά θέλει να μετονομαστεί η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά να περιέχει στην ονομασία λέξη που να παραπέμπει γεωγραφικά στην Ολυμπία, θεωρώντας πως μόνο έτσι η περιφέρεια μας θα αποκτήσει οντότητα και ταυτότητα!

Το 15% τάσσεται υπέρ της παραμονής της ονομασίας σε Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώ ένα διόλου ευκαταφρόνητο 20,4% δείχνει να μην ικανοποιείται από τις υπάρχουσες επιλογές και να προτείνει διαφορετική ονομασία.

Ενδεικτικά κάποιες από αυτές ήταν Περιφέρεια Πελοποννήσου (προφανώς εννοώντας ότι η Ηλεία θα πρέπει να αλλάξει περιφέρεια και να ενταχθεί στην συγκεκριμένη), Περιφέρεια Αρχαίας Ολυμπίας  και Περιφέρεια Δυτικής Πελοποννήσου.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη πρόταση από τον Νεκτάριο Φαρμάκη ήρθε κατά τη διάρκεια των εργασιών της 2ης μέρας του συνεδρίου για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό όπου ο Περιφερειάρχης πρότεινε την μετονομασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε «Περιφέρεια Ολυμπιακής Γης» ή «Ολυμπιακή Περιφέρεια».

«Πιστεύω ότι αξίζει να το συζητήσουμε και να το προσπαθήσουμε, μέσα από μία αλλαγή στον «Καλλικράτη», που θέσπισε και τα ονόματα των Περιφερειών.

Γιατί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αξίζει και δικαιούται να αποκτήσει διακριτό όνομα και ταυτότητα. Και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από το παγκόσμιο brand name της Αρχαίας Ολυμπίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του patrisnews.com:

36.6% Περιφέρεια Ολυμπιακής Γη

28% Ολυμπιακή Περιφέρεια

20.4% Άλλο

15% Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πηγή: VIRAL / Εφ. Πατρίς

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα