Κόσμος

Υπέρ των gay γάμων δικαστήριο

48b63085759d96492ea51cc62333f673.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ένας αμερικανός δικαστής ακύρωσε σήμερα την απαγόρευση του γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου στην Πολιτεία του Μίσιγκαν, στις βόρειες ΗΠΑ, εκτιμώντας πως κανένα “αξιόπιστο” στοιχείο δεν επιτρέπει να ισχυριστεί κανείς πως τα ετεροφυλοφιλικά ζευγάρια είναι καλύτεροι γονείς από τα ζευγάρια ομοφυλοφίλων.

Οι νόμοι για το γάμο ανήκουν στη δικαιοδοσία των Πολιτειών και περίπου 30 απ’ αυτές έχουν τροποποιήσει το σύνταγμά τους ώστε να περιλάβουν σ’ αυτό την απαγόρευση του γάμου των γκέι, ο οποίος βρίσκει ωστόσο ολοένα και μεγαλύτερη υποστήριξη στους κόλπους της αμερικανικής κοινής γνώμης.

Στο Μίσιγκαν, ένα ζευγάρι γυναικών προσέφυγε στη δικαιοσύνη θεωρώντας πως βλάπτεται ακριβώς επειδή η απαγόρευση του γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου τις εμποδίζει να υιοθετήσουν μαζί παιδιά, ως ζευγάρι.

Ο δικαστής Μπέρναρντ Φρίντμαν απέρριψε την ιδέα ότι τα παιδιά που ανατρέφονται από ζευγάρια του ίδιου φύλου “τα καταφέρνουν λιγότερο καλά” απ’ ό,τι αυτά που έχουν μεγαλώσει μ’ ένα πατέρα και μια μητέρα.

Σύμφωνα με την απόφασή του, η απαγόρευση του γάμου των γκέι είναι όχι μόνο αντισυνταγματική, αλλά θέτει επίσης σε κίνδυνο “την ισορροπία των παιδιών”.

Ο ρεπουμπλικανός υπουργός Δικαιοσύνης του Μίσιγκαν άσκησε αμέσως έφεση στην απόφαση του δικαστή Φρίντμαν.

Ομοσπονδιακοί δικαστές της Βιρτζίνια, της Γιούτα, της Οκλαχόμα, του Οχάιο, του Κεντάκι και του Τέξας έχουν λάβει πρόσφατα παρόμοιες αποφάσεις υπέρ του γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου.

Οι αποφάσεις αυτές ακολουθούν εκείνη που εξέδωσε τον περασμένο Ιούνιο το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο έκρινε πως τα ζευγάρια του ίδιου φύλου έχουν τα ίδια δικαιώματα όσον αφορά τις προστασίες ή τα επιδόματα με τα ετεροφυλοφιλικά ζευγάρια.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα