Υπέρ του Grexit ο Κουτσούμπας: «Υπάρχει πλούτος» (VIDEO)

«H δήθεν αντιμνημονιακή πολιτική οδηγεί σε αδιέξοδα» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή.

Ο κ.Κουτσούμπας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κλασικό αστικό κόμμα, ενώ τόνισε ότι και όσοι, εδώ και πολλά χρόνια στήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχαν στην ολιγόμηνη πρώτη κυβερνητική θητεία έχουν τεράστιες ευθύνες και απέδωσε τη στάση τους σε αυταπάτες, αντιφάσεις και αδιέξοδη σκέψη.

«Δεν υπάρχει φως στο τούνελ με την ευρωενωσιακή στρατηγική, καθώς και σε χώρες που δεν εφαρμόζεται μνημόνιο, όπως η Γαλλία, η οποία έχει και ισχυρή καπιταλιστική οικονομία, εφαρμόζονται και διευρύνονται πολιτικές σε βάρος των εργαζόμενων», επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Επίσης, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας πως χρειάζεται μια μεγάλη λαϊκή συμφωνία για αλλαγή της οικονομίας. Οι αλλαγές δεν είναι τόσο απλές, υποστήριξε για να τονίσει πως θα πρέπει να υπάρχει, σχεδόν την ίδια χρονική περίοδο, ανάλογη κίνηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Εδώ και τώρα, εάν τύχαινε να είμαι κυβέρνηση, θα κοινωνικοποιούσα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, γιατί πλούτος υπάρχει», τόνισε ο κ.Κουτσούμπας και συνέχισε: «τα χρόνια της κρίσης που ο λαός μας, όλοι μας, χάσαμε μισθούς, χάσαμε συντάξεις, χάθηκαν πάρα πολλά πράγματα, την ίδια ώρα υπήρχαν όμιλοι, συγκεκριμένοι, μεγάλοι, αρκετοί, οι οποίοι είχαν τεράστια κερδοφορία, με χρήματα που ούτε τα επένδυσαν φυσικά, όπως έλεγαν οι ίδιοι, εδώ. Αυτός ο πλούτος πρέπει να περάσει στο λαό».

Δείτε το απόσπασμα από τον ΣΚΑΙ:

 enikos.gr