Ηλεία

Υπό διάλυση ο πολιτιστικός σύλλογος «Ελπίζω» Ν. Μανωλάδας: Στον «αέρα» η Γιορτή της Φράουλας

Ο πλέον δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος της Βουπρασίας «Ελπίζω» Νέας Μανωλάδας, βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης κάτι που θα σημάνει το τέλος πολλών σημαντικών εκδηλώσεων , όπως η Γιορτή της Φράουλας!

Για σήμερα 3 Μαϊου έχουν προκηρυχθεί εκλογές για την ανάδειξη νέου 8μελούς ΔΣ, αλλά μέχρι αργά χθες το απόγευμα υπήρχαν μόνο…δύο υποψηφιότητες! Για να διεξαχθούν εκλογές χρειάζονται τουλάχιστον οκτώ υποψηφιότητες.

Τα ιδρυτικά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, που κάποια από αυτά είναι και στο σημερινό ΔΣ δεν επιθυμούν να θέσουν και πάλι υποψηφιότητα και θέλουν να δώσουν την σκυτάλη του δραστήριου πολιτιστικού Συλλόγου σε νέα πρόσωπα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα βρίσκονται στο πλευρό του νέου ΔΣ.

Στον «αέρα» εκδηλώσεις

Τα ιδρυτικά μέλη είναι η σημερινή πρόεδρος κ. Ζωή Δημητρακοπούλου-Σοφιανοπούλου, η κ. Δήμητρα Τακτικού Κυριαζή, η κ. Πελαγία Μπάμιατζη, η κ. Αγγελική Καπέλη Τακτικού και η κ. Φωτεινή Κυριαζή Δημητροπούλου.

Στη Νέα Μανωλάδα υπάρχουν άτομα που θα μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα και να συνεχίσουν να οδηγούν σε λαμπρό δρόμο τον σύλλογο «Ελπίζω», αλλά μέχρι και χθες δεν είχαν εμφανισθεί.

Οι σημερινές εκλογές θα αναβληθούν και θα ορισθεί νέα ημερομηνία. Αν και τότε δεν υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ υποψηφιότητες ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελπίζω» θα διαλυθεί με ό, τι αρνητικό για την Νέα Μανωλάδα και τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης αυτό θα σημαίνει.

Ιδρύθηκε το 2013

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Νέας Μανολάδας «Ελπίζω», ιδρύθηκε το έτος 2013 με κύριο στόχο τη διατήρηση και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, του φυσικού κάλλους και της τοπικής παραγωγικής δυναμικής της ευρύτερης περιοχής.

Κίνητρο για τη δημιουργία του Συλλόγου αποτέλεσε η αγάπη των κατοίκων για τον τόπο καταγωγής τους και η έντονη επιθυμίας τους για την ενδυνάμωση της πολιτιστικής ταυτότητας και της ανάπτυξης του τόπου, μέσω της συμμετοχικότητας, του εθελοντισμού και της συνεργασίας.

Οι στόχοι

Σε μια χρονική περίοδο δυσμενών οικονομικών συνθηκών, ο σύλλογος «Ελπίζω», επιδιώκει να συμβάλλει αποτελεσματικά στην τοπική κοινωνία, μέσω των πολυδιάστατων κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων. Διοργανώνει και ολοκληρώνει με επιτυχία: περιβαλλοντικές εξορμήσεις (καθαριότητα, δενδροφυτεύσεις), διαλέξεις ενημερωτικής χροιάς, συναντήσεις κοινωνικής υπευθυνότητας και προσφοράς, πράξεις φιλανθρωπίας, εκδρομές ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα και την επιτυχημένη ετήσια «γιορτή φράουλας», με τοπική και περιφερειακή εμβέλεια. Δύναμη του Συλλόγου, εκτός από τα περίπου 85 μέλη του είναι και τα μέλη του ΔΣ:η Ζωή Δημητρακοπούλου Σοφιανοπούλου,  η Πελαγία Μπάμιατζη, η Ελένη Λεπίδα, η Αγγελική Καπέλη, η Δήμητρα Τακτικού, ο Παναγιώτης Γιοβάνης, η Φωτεινή Δημητροπούλου και ο Παν. Γιοβάνης.

Όλη η επικαιρότητα