Μεσσηνία

Υπό κατάληψη το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Ακούστε το άρθρο

Υπό κατάληψη βρίσκεται από σήμερα το πρωί το σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας στην οδό Κρήτης.

Δέκα με 15 παιδιά, κάποια από τα οποία φορούν κουκούλες για να μην αναγνωρίζονται, βρίσκονται μέσα στο χώρο του σχολείου και έχουν αποκλείσει τις πόρτες εισόδου με καρέκλες από τα θρανία.

Στην κεντρική είσοδο στην οδό Κρήτης σήμερα το πρωί ήταν μαζεμένα τα πιο πολλά παιδιά των δύο ΕΠΑΛ και δεν έλειψαν στιγμές έντασης καθηγητών με τα παιδιά που είναι μέσα, αλλά και μεταξύ των παιδιών, κυρίως, αυτών που βρίσκονταν απέξω.

Κάποια στιγμή ένα παιδί από τους καταληψίες παρέδωσε ένα χαρτί με αιτήματα σε καθηγητή και είπε ότι αν ικανοποιηθούν, θα παραδώσουν το σχολείο σε δύο μέρες. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο άνθρωπος που διαχειρίζεται το κυλικείο του σχολικού συγκροτήματος που βρισκόταν μέσα και συνομιλούσε με τους καταληψίες, είχε ζητήσει να φύγουν όλα τα παιδιά απέξω, για να παραδοθεί το σχολείο το μεσημέρι.

Σύμφωνα με όσα ακούγονταν από τα παιδιά που ήταν απέξω, μέσα στο σχολείο έχουν γίνει ζημιές, ενώ οι καταληψίες διαμαρτύρονται, γιατί δεν έχει βαφτεί το σχολείο, γιατί κόπηκε το Erasmus και γιατί δεν δέχονται άλλα παιδιά στα δύο ΕΠΑΛ.

eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα