Ηλεία

Υποχρεωτικός εμβολιασμός – Ηλεία: Σε αναστολή εργασίας τρεις εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Παράταση λόγω πυρκαγιών κατάθεσης των πιστοποιητικών, ζητά ο Σύλλογος Υπαλλήλων των Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως.
Ακούστε το άρθρο

Νομοθετική ρύθμιση, λόγω των πυρκαγιών,  που να παρατείνει το χρόνο κατάθεσης των δικαιολογητικών των υπαλλήλων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που να πιστοποιούν ότι έχουν εμβολιαστεί,  προκειμένου να μην υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, ζητά ο Σύλλογος Υπαλλήλων των Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως..

Με βάση τον νόμο θα έπρεπε έως τις 15 Αυγούστου να τα έχουν καταθέσει όλοι, αλλά τρεις υπάλληλοι που απασχολούνται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν πρόλαβαν λόγω του ότι οι δύο είχαν πρόβλημα υγείας και της μίας της μετέθεσαν  το ραντεβού για το εμβόλιο από τις 7 Αυγούστου στις 18, με αποτέλεσμα να αναρτηθεί στην Διαύγεια απόφαση που τις θέτει σε αναστολή…

Μάλιστα οι δύο ήδη έκαναν την πρώτη δόση ενώ σήμερα αναμένεται να κάνει και η τρίτη που με ευθύνη του Κέντρου Υγείας Ολυμπίας έχει μεταφερθεί το ραντεβού με βάσει τα όσα λένε από τον Σύλλογο Εργαζομένων.

«Καταθέσαμε αίτηση- ένσταση κατά της απόφασης αναστολής που έχει εκδοθεί για την μία εργαζόμενη γιατί χωρίς δική της υπαιτιότητα το ραντεβού για το εμβόλιο μετατέθηκε για τις 18 Αυγούστου. Μάλιστα στο σχετικό έγγραφο περιλαμβάνουμε και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν να κάνουν με τα μηνύματα που στάλθηκαν για την μεταφορά αυτή. Οι άλλες δύο είχαν ζητήματα υγείας και αναμένεται να φέρουν και τα αποδεικτικά από τους ιατρούς που να πιστοποιούν τα όσα λέμε ενώ δεν είχαν ενημερωθεί για την έκδοση της απόφασης όπως επιβάλλεται», επεσήμανε μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Χρήστος Γαρύφαλος.

Ένα από τα ζητήματα που προβληματίζουν είναι το γεγονός πως χρόνος αναστολής δεν συμπεριλαμβάνεται στο χρόνο υπηρεσίας και μπορεί οι τρεις εργαζόμενες να αντιμετωπίσουν πρόβλημα όσον αφορά με το θέμα της μονιμοποίησής τους στο πρόγραμμα όπου έχουν υποβάλλει αίτηση όπως όλοι οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

«Τη νομοθετική ρύθμιση για το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας λόγω των πυρκαγιών τη ζητάμε για αυτό το λόγο. Δηλαδή να οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία η 19η Αυγούστου ώστε να είναι εντός του από το νόμο οριζόμενου χρόνου η κατάθεση των πιστοποιητικών εμβολιασμού ώστε να μην  παρουσιάζεται κενό στο χρόνο υπηρεσίας των τριών εργαζόμενων», επισημαίνει ο κ. Χρήστος Γαρύφαλος.

Όλη η επικαιρότητα