Ηλεία

Υποδειγματικό έργο του Κέντρου Κοινότητας στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Ακούστε το άρθρο

Υποδειγματικό έργο με σημαντική  κοινωνική προσφορά για τις ευάλωτες και οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες, προσφέρει το Κέντρο Κοινότητας και ένταξης μεταναστών  του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Στον ένα χρόνο λειτουργίας του έχει προσφέρει σπουδαίο έργο με αποτέλεσμα να κατατάσσεται μεταξύ των πλέον δραστήριων Κέντρων της χώρας.

Ακούραστες και δραστήριες

Σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράν και ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος πλαισιωμένη από τις δραστήριες εργαζόμενες, το επιστημονικό προσωπικό,  στο Κέντρο παρουσίασαν τον απολογισμό έργου.

Το  Κέντρο Κοινότητας του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, αυτή τη στιγμή διαθέτει επιστημονικό προσωπικό 6 ατόμων, όλες γυναίκες,  πλήρους απασχόλησης και συγκεκριμένα: 3 Κοινωνικές λειτουργούς, 1 ψυχολόγο, 1 νομικό και 2 διαμεσολαβήτριες.

Στον απολογισμό δράσης από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας, τονίστηκε ότι τη χρονιά που πέρασε είχαν μια πλούσια δράση, αφού πραγματοποιήθηκαν συνολικά 63 δράσεις, 29 ομιλίες και ημερίδες, 13 ενημερωτικές συναντήσεις, 9 ιατρικές δράσεις ( τεστ ΠΑΠ, εμβολιασμούς κλπ).

Το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, δημιούργησε και λειτουργεί με επιτυχία 5 νέες δομές. Το Δίκτυο Εθελοντών, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, την Εκπαιδευτική σχολή γονέων και την Κοινωνική Ιματιοθήκη. Η συνέχεια, όπως τονίστηκε τόσο από τον δήμαρχο κ. Ναμπίλ Μοράντ όσο και από τον αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Μίγκο προβλέπεται ακόμα πιο δημιουργική, με πολλές προγραμματισμένες δράσεις για την επόμενη χρονιά.

Κοινωνικό φροντιστήριο για το δημοτικό

Ακόμη ανακοινώθηκε μια σημαντική δράση: και  σε  παιδιά δημοτικού θα επεκταθεί, το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, την νέα σχολική χρονιά , κατόπιν αιτήματος πολλών γονιών που επιθυμούσαν τα παιδιά τους να έχουν μια δωρεάν φροντιστηριακή στήριξη στα μαθήματα του δημοτικού.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο την περσινή χρονιά, κάλυψε τις εκπαιδευτικές ανάγκες 60 παιδιών, με 9 εθελοντές καθηγητές για όλες τις τάξεις – πλην της Γ΄Λυκείου στην οποία δεν υπήρξε ενδιαφέρον επειδή δεν ξεκίνησε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς- αλλά φέτος οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από τις αρχές Σεπτέμβρη και τα μαθήματα θα αρχίσουν παράλληλα με εκείνα του σχολείου. Έτσι, από τα τέλη του καλοκαιριού, θα υπάρξει ανακοίνωση από το δήμο για την πρόσκληση ενδιαφέροντος από εθελοντές καθηγητές αλλά και δασκάλους για τα τμήματα δημοτικού, έτσι ώστε να οργανωθεί εγκαίρως και το Κοινωνικό Φροντιστήριο να λειτουργήσει παράλληλα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Όλη η επικαιρότητα