Ηλεία

Υποδοχή του Μητροπολίτη Ζακύνθου από τον Δήμαρχο Πηνειού

Μαρίνος: Θησαυρός για τον τόπο μας τα Θρησκευτικά μνημεία
Ακούστε το άρθρο

Την Ιερά Μονή Παναγίας της Ελεούσης στη  Λυγιά  επισκέφθηκε  το Σάββατο το πρωί αποστολή 50 εκδρομέων από τη Ζάκυνθο  με επικεφαλής τον  Μητροπολίτη  κ.κ. Διονύσιο  στα πλαίσια διήμερης προσκυνηματικής εκδρομής που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολις Ζακύνθου.

Στην ιστορική μονή, τον Σεβασμιώτατο που συνοδευόταν από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Κονίδη και τους εκδρομείς, υποδέχθηκαν ο π. Γεώργιος Ράλλης  και οι εκ Ζακύνθου έλκοντες την καταγωγή  Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας  Μαρίνος και αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαφρέδας.

Την αποστολή των Ζακυνθινών ξενάγησε στην Ι.Μονή ο π. Γεώργιος Ράλλης  ο οποίος και αναφέρθηκε στο πλούσιο ιστορικό της.

Στον σύντομο χαιρετισμό του προς τους προσκυνητές ο Δήμαρχος Πηνειού κ Ανδρέας Μαρίνος τόνισε:  «Σας καλωσορίζω στην ιστορική Μονή του Δήμου Πηνειού, ένα από τα εκπληκτικά θρησκευτικά μνημεία του Δήμου μας και της Ηλείας γενικότερα. Ο τόπος μας διαθέτει μοναδικούς θησαυρούς, που προσελκύουν το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών και προσκυνητών. Ο π. Γεώργιος Ράλλης και οι συνεργάτες του με την καθοδήγηση και τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανασίου διακονούν επ’ αγαθώ την ιστορική Ιερά Μονή. Οφείλω να σας πω ότι η Ζάκυνθος ως τόπος καταγωγής μας τόσο εμού όσο και του Νίκου Μαφρέδα βρίσκεται μέσα στη καρδιά  μας, είναι το νησί του Ιονίου που λατρεύουμε». Ο Δήμαρχος επίσης γνωστοποίησε στον Σεβασμιώτατο και την αποστολή του ότι στα τέλη Μαΐου θα γίνει στον Δήμο Πηνειού η μεγάλη γιορτή των Ανθεστηρίων και τους προσκάλεσε να την επισκεφθούν.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος αφού άναψε ένα κερί και  προσκύνησε τα άγια λείψανα και την εικόνα της Παναγίας Ελεούσης, ευχαρίστησε για την υποδοχή και την φιλοξενία τον π. Γεώργιο καθώς και τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο.

Ο Σεβασμιώτατος χάρισε στον Δήμαρχο ως ευλογία εικόνα του Πολιούχου της Ζακύνθου Αγίου Διονυσίου.

Ο π. Γεώργιος Ράλλης και η πρεσβυτέρα κ. Θεοδώρα  προσέφεραν στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής καφέ και γλυκίσματα στον Σεβασμιώτατο, στον Πανοσιολογιώτατο και  στους προσκυνητές οι οποίοι  χαρακτήρισαν την Ιερά Μονή «επίγειο παράδεισο».

Όλη η επικαιρότητα