Υπογραφές για το έργο του νέου Λυκείου Λεχαινών

Στην υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του Γενικού Λυκείου Λεχαινών προχώρησαν χθες  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, o Πρόεδρος της Εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Τιμολέων Κατσίπος και ο διευθύνων σύμβουλος Αθανάσιος Γιάνναρης με τον ανάδοχο εργολάβο  του έργου.

Σε συνέχεια της πρόσφατης συνεργασίας που είχαν στην Πάτρα και σε συνεννόηση με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, με στόχο  την αναβάθμιση της σχολικής στέγης στη Δυτική Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης μετέβη στην Αθήνα προκειμένου να προχωρήσει η ανάθεση του έργου, καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανέγερση του νέου διδακτηρίου.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο προϋπολογισμού  3,1 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Φορέας υλοποίησης είναι οι «Κτηριακές Υποδομές».

Το Γενικό Λύκειο Λεχαινών, δυναμικότητας 150 μαθητών, θα κατασκευαστεί σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου.

Το κτίριο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, θα αποτελείται από ισόγειο και ένα όροφο, όπου θα διαμορφωθούν αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τέσσερις  αίθουσες διδασκαλίας,  γραφεία Καθηγητών, Διευθυντή, βιβλιοθήκη. Κυλικείο,  χώρους υγιεινής μαθητών και καθηγητών, αίθουσα φυσικών επιστημών, γραφείο πληροφορικής  κ.α.