Ηλεία

Υπογράφηκαν συμβάσεις για κατολισθήσεις και πλημμύρες

Στην υπογραφή συμβάσεων δύο σημαντικών έργων που αφορούν την ΠΕ Ηλείας, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, έπειτα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου και την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων τυπικών διαδικασιών. Η μία σύμβαση αφορά τον καθαρισμό, τη συντήρηση και την αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χειμάρρους της Ηλείας», έργο προϋπολογισμού ενός εκατ. ευρώ, που ανατέθηκε στην εργοληπτική επιχείρηση «ΔΟΞΑ ΑΒ.Ε.Τ.Ε».

Η δεύτερη σύμβαση αφορά την αποκατάσταση κατολίσθησης στη Χ.Θ 17+150-17+300 της Επαρχιακής Οδού Κρέστενα-Μπαρακίτικα, έργο προϋπολογισμού 1,33 εκατ. ευρώ, που ανατέθηκε στην εργοληπτική επιχείρηση «ΔΟΞΑ ΑΒ.Ε.Τ.Ε», η οποία ήταν ο επόμενος κατά σειρά μειοδότης του διαγωνισμού που είχε διενεργηθεί το 2015, καθώς η εργολαβία με τον αρχικό μειοδότη διαλύθηκε, λόγω υπαιτιότητας του φορέα κατασκευής. Ο Περιφερειάρχης παρέδωσε τις συμβάσεις στον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων, μετά τις αναθέσεις.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να εκτελεί σημαντικό έργο για την ασφάλεια των πολιτών. Τα αντιπλημμυρικά έργα, η αντιμετώπιση των κατολισθήσεων, οι αποκαταστάσεις των επαρχιακών οδών, είναι έργα προτεραιότητας. Δουλεύουμε με γρήγορους ρυθμούς για την αποκατάσταση προβλημάτων με όρους ασφάλειας για τους πολίτες και τις περιουσίες τους. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να θωρακίσουμε τις περιοχές μας έναντι των καιρικών φαινομένων. Άλλωστε είναι πολύ πρόσφατες οι ζημιές στους Δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως που εκδηλώθηκαν προ ημερών, έπειτα από ακραία καιρικά φαινόμενα» δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Όλη η επικαιρότητα