Οικονομία

Υποχρεωτικά στη φορολογική δήλωση οι τόκοι καταθέσεων

forologia_main.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη μια ταλαιπωρία περιμένει τους φορολογούμενους. Οι τράπεζες δήλωσαν αδυναμία λόγω φόρτου εργασίας να αποστείλουν τα στοιχεία με τους τόκους του 2012 στη Γ.Γ. πληροφορικών συστημάτων και έτσι το… μπαλάκι έπεσε στους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να απευθυνθούν στην τράπεζά τους για τα σχετικά στοιχεία τα οποία θα πρέπει να υποβάλλουν στη φορολογική τους δήλωση.

Οι πολίτες, αφού λάβουν τις βεβαιώσεις των τόκων που έλαβαν το 2012, θα πρέπει να δηλώσουν το ποσό στη φετινή δήλωση η ηλεκτρονική υποβολή της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε διευκρινιστική εγκύκλιο που θα εκδοθεί σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα θα ορίζεται ότι θα δηλώνονται ποσά τόκων που υπερβαίνουν τα 250 ευρώ.

Με την ίδια εγκύκλιο αναμένεται να διευκρινίζεται πως θα δηλωθούν οι τόκοι καταθέσεων από τους συνδικαιούχους των τραπεζικών λογαριασμών καθώς και το ποσό που θα πρέπει να αναγράφεται στη δήλωση.

Τα εισοδήματα από τόκους καταθέσεων και χρεογράφων (ομόλογα, REPOS, αμοιβαία κεφάλαια) κέρδη από μερίσματα καθώς και αμοιβές μελών ΔΣ εταιρειών που αποκτήθηκαν το 2012 θα αναγραφούν στον κωδικό 659-660 της δήλωσης.

 Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα