Ηλεία Πολιτική

Υπόμνημα έξι σημείων στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Υπόμνημα με τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας παραδόθηκε χθες στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σιαψάλης και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Γεωργακόπουλος άδραξαν την ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στην Αμαλιάδα και κατάφεραν να ‘κλέψουν’ λίγα λεπτά από το πρόγραμμά του για να συναντηθούν μαζί του.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης του επέδωσαν υπόμνημα με έξι βασικά σημεία και παράλληλα του έκαναν δώρο και ένα βιβλίο που έχει εκδοθεί για τα 100 χρόνια του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης παρέλαβε το υπόμνημα και είπε ότι θα το μελετήσει με προσοχή, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο για το βιβλίο.

Τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα και απευθύνονται στον κ. Μητσοτάκη είναι τα εξής:

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου

Το σημαντικότερο αίτημα όλων των Ηλείων είναι η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου. Ένας δρόμος που θα σώσει ζωές και παράλληλα θα δώσει στην Ηλεία την ώθηση που χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Αρχικά θα μπορούν με ασφάλεια να κινηθούν οι κάτοικοι του νομού, να μεταφέρονται χωρίς προβλήματα τα προϊντα που βγάζει η γη μας και βέβαια να προσελκύσουμε τουρίστες. Ο υπάρχον δρόμος είναι καρμανιόλα κάτι που γνωρίζουν όλοι. Η συμβολή σας θα πρέπει να είναι καθοριστική.

Αρχαία Ήλιδα

Είναι, τουλάχιστον, άκομψο η πόλη – κράτος που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες κατά την αρχαιότητα  να μην έχει πάρει τη θέση που της αξίζει μεταξύ των Παγκόσμιων Ιστορικών Μνημείων. Ζητάμε από εσάς να δείτε το θέμα της γενικότερης ανάδειξης της Αρχαίας Ήλιδας. Αίτημα που η υλοποίηση του θα βοηθήσει την Ηλεία.

Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Η λειτουργία της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλιάδας με την παράλληλη στελέχωσή του με το απαιτούμενο προσωπικό, είναι καθολικό αίτημα ολόκληρης της Ηλείας. Ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση το μισό νομό και ολόκληρο όταν εφημερεύει. Ζητάμε την ουσιαστική σας συνδρομή ώστε το νοσοκομείο Αμαλιάδας να αναβαθμιστεί και οι υπηρεσίες υγείας που παρέχει να είναι άρτιες.

Φορολογικό – Ασφαλιστικό

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν περιέλθει σε ασφυκτική οικονομική κατάσταση λόγω της υψηλής φορολόγησης, η οποία περιορίζει ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα και οδηγεί σε νέα λουκέτα. Η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων με καθαρά κέρδη στα 10.000 ευρώ ή και λιγότερα, καλείται να πληρώσει σχεδόν τα μισά στην ασφάλιση και την Εφορία ενώ σε αυτά έρχονται να προστεθούν οι έμμεσοι φόροι, ο ΕΝΦΙΑ και το υψηλό κόστος των καταναλωτικών αγαθών.

Φοροδιαφυγή

Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. Λόγω της ανεξέλεγκτης διακίνησης και «μαύρης» εργασίας με εξευτελιστικά ημερομίσθια, το κράτος έχει ελάχιστα έσοδα και σε λίγο δεν θα έχει καθόλου. Αίτια θα είναι τα «λουκέτα» στις μικρές επιχειρήσεις. Αυτό επιδεινώνει την κρίση δεν την διορθώνει.

Μείωση του ΦΠΑ

Η μείωση του ΦΠΑ στο 10% θα συμβάλει ουσιαστικά στην διατήρηση των επιχειρήσεων του τόπου μας. Ο ΦΠΑ 24% που τώρα επιβάλλεται αποτελεί βασική αιτία που οι πωλήσεις έχουν καταγράψει ιστορικό χαμηλό. Η μείωσή του θα αυξάνει τα έσοδα τόσο των επιχειρήσεων όσο και του κράτους από τη στιγμή που θα υπάρξει αύξηση της κίνησης στην αγορά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος επέδωσαν και υπόμνημα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Όλη η επικαιρότητα