Εκλογές Ηλεία Πολιτική

Υποψήφια με τη δημ. παράταξη “Ήλιδα – Νέα Μέρα”, η γνωστή εθελόντρια Γεωργία Χαλικιοπούλου

Ακούστε το άρθρο

Την υποψηφιότητα της κας Γεωργίας (Γωγώς) Χαλικιοπούλου με την δημοτική παράταξη «ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ανακοίνωσε έπειτα από συνάντηση που είχε μαζί της, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή  του ο κύριος Χριστοδουλόπουλος: «Ο εθελοντισμός και η ανιδιοτελής προσφορά στο συνάνθρωπο, με μοναδικό σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής του, αποτελεί ένα εκ των βασικών συστατικών πάνω στο οποίο θα πρέπει να δομήσουμε την Ελλάδα του αύριο.

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου αυτό έχω βάλει ως πρώτιστο στόχο και με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσω να πορεύομαι. Για το λόγο αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ένα πρόσωπο όπως η Γωγώ Χαλικιοπούλου, με πλούσια εθελοντική και κοινωνική δράση, αποφάσισε να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του δημοτικού συνδυασμού μας. 

Η Γωγώ Χαλικιοπούλου αποτελεί ένα πρόσωπο που εργάζεται εθελοντικά σε όποιον τομέα κι αν της έχει ζητηθεί, είτε από τον Ερυθρό Σταυρό είτε από τους συλλόγους στους οποίους συμμετέχει, προκειμένου η ίδια να συμβάλλει στη βελτίωση διαβίωσης των πολιτών της Αμαλιάδας.

Την καλωσορίζω στην Δημοτική μας παράταξη, ευχόμενος καλή επιτυχία!».

Από την πλευρά της η κα Χαλικιοπούλου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ήλιδας, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά και φυσικά αποδέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση του Δήμαρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, προκειμένου να βρίσκομαι υποψήφια στο πλευρό του και στην δημοτική παράταξη ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ.

Ούσα μέλος σε διάφορες εθελοντικές ομάδες με κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, δεν θα μπορούσα να μείνω αδρανής, βλέποντας την ουσιαστική βοήθεια του Δήμου τα τελευταία πέντε χρόνια.

Θέλοντας, λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου να βάλω ένα λιθαράκι σ’ όλη αυτή την προσπάθεια της δημοτικής αρχής, θα ταχθώ και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το έργο που έχει γίνει από τον Δήμαρχο μέχρι σήμερα στον Δήμο μας είναι μεγάλο και δεν μπορεί να μείνει στη μέση».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ (ΓΩΓΩΣ) ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΥ

Η κα Γεωργία (Γωγώ) Χαλικιοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αμαλιάδα, όπου και τελείωσε την σχολική της εκπαίδευση. Προέρχεται από την πολύτεκνη οικογένεια του Αλέξανδρου και της Ελένης Χαλικιοπούλου.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Νοσηλευτική Αθηνών και εργάστηκε για δέκα χρόνια στον Ιατρικό Όμιλο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ». Έπειτα επέστρεψε με την οικογένειά της πίσω στην πόλη που μεγάλωσε και αγαπά.

Από την πρώτη κιόλας χρονιά της στην Αμαλιάδα εντάχθηκε σε διάφορες εθελοντικές ομάδες, με μοναδικό της σκοπό να προσφέρει ανιδιοτελώς την βοήθειά της σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Είναι από το 2013 εθελόντρια Σαμαρείτης στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του τμήματος Αμαλιάδας, με Εκπαίδευση Ομαδαρχών, Επιτελική και Επιχειρησιακή Διοίκηση και οργάνωση ομάδων.

Η εθελοντική προσφορά της και θέλοντας να γίνει πιο αποτελεσματική και χρήσιμη, πήρε την απόφαση να τελειώσει και τη Σχολή του ΕΚΑΒ Διασωστών – Πλήρωμα Ασθενοφόρου, στο Δημόσιο ΙΕΚ Αμαλιάδος.

Μία από τις μεγάλες της αγάπες και βασικό της χόμπι αποτελεί η φωτογραφία, όπου είναι επί σειρά ετών ερασιτέχνης φωτογράφος. Όπως η ίδια λέει, στη φωτογραφία την γοήτευσε ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να «παγιδεύσεις» στιγμές, μέσα από ένα μόνο «κλικ».

Είναι παντρεμένη εδώ και 25 χρόνια με τον Απόστρατο της Ελληνικής Αστυνομίας Πέτρο Λήλο και έχουν δύο γιούς, τον Διονύση και τον Αλέξανδρο.

Όλη η επικαιρότητα