Υποψήφιοι με αναφορά στα αγροτικά: Ποιοι εξελέγησαν και ποιοι όχι

Share

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο θέμα των εκλογών παρουσιάζουν και όσοι από τους υποψηφίους είχαν ασχοληθεί όλα αυτά τα χρόνια με σημαντικά αγροτικά ζητήματα που ταλανίζουν τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα, αφού αρκετά γνωστά ονόματα απέτυχαν την είσοδό τους στη Βουλή.

Τη μάχη με το συνυποψήφιο του Κώστα Κιλτίδη στο νομό Κιλκίς κέρδισε κατά κράτος ο μέχρι πρότινος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

Παραμένει βουλευτής ο Κώστας Σκρέκας στα Τρίκαλα, έμεινε εκτός βουλής ο Σπήλιος Λιβανός στην Αιτωλοακαρνανία, όπως και ο Γιώργος Καρασμάνης στην Πέλλα, διατηρεί τη βουλευτική έδρα στην Άρτα ο Γιώργος Στύλιος, δεν έπιασε επαφή με τα βουλευτικά έδρανα ο υποψήφιος Επικρατείας του ΚΚΕ, Ρίζος Μαρούδας. Παρά την καλή του επίδοση δεν τα κατάφερε τελικά ο Γιώργος Βαϊόπουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα, επανήλθε στα βουλευτικά έδρανα ο Μιχάλης Τζελέπης με το ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, δεν τα κατάφερε αυτή τη φορά ο Γιάννης Οικονόμου (κυβερνητικός εκπρόσωπος) στη Φθιώτιδα.

Αντίθετα εκλέγεται ο Νίκος Τσιώνης με το ΠΑΣΟΚ στον ίδιο νομό. Εκτός μένει εκ νέου και η Κατερίνα Μπατζελή. Οδυνηρή ήττα υπέστησαν οι Σταύρος Αραχωβίτης στη Λακωνία, ο Βαγγέλης Αποστόλου στη Εύβοια και η Ολυμπία Τελιγιωρίδου στη Φλώρινα, κράτησαν στη Λάρισα Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, δεν εξελέγη επίσης στη Φλώρινα η Διαμάντω Κρητικού με το ΠΑΣΟΚ, όπως και ο Μάρκος Καφούρος με τη Νέα Δημοκρατία στις Κυκλάδες.

Στις Σέρρες έχασε η Φωτεινή Αραμπατζή, ενώ διατήρησε την έδρα στην Πέλλα η Θεοδώρα Τζάκρη, παραμένει βουλευτής στην Εύβοια ο Σίμος Κεδίκογλου, όπως και ο Βασίλης Κόκκαλης στη Λάρισα. Τέλος, εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα ο Ανδρέας Πουλάς και με το ίδιο κόμμα η Ευαγγελία Λιακούλη στη Λάρισα.