Αχαϊα Εκλογές Εκλογικά Νέα

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το “σπιράλ” ο δικηγόρος Παναγιώτης Γεωργαντόπουλος

Ακούστε το άρθρο

«Πιστεύω σε μια Πάτρα ανοικτή και εξωστρεφή»

«Η Πάτρα έχει χάσει την εξωστρέφειά της, αδυνατεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς των εξελίξεων, μοιάζει με τρένο που κινείται με ατμομηχανή στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Έχει ανάγκη από νέους (σε ιδέες) ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την ίδια την αυτοδιοίκηση και δεν την βλέπουν σαν σκαλοπάτι μιας κομματικής πορείας ή χώρο πολιτικής συνταξιοδότησης» τονίζει ο δικηγόρος Παναγιώτης Γεωργαντόπουλος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά.

«Συμμετέχω στο “σπιράλ” γιατί είναι μια γνήσια αυτοδιοικητική επιλογή μακριά από τις κομματικές υποψηφιότητες. Αντιπροσωπεύει την ανάγκη της πόλης για να εξελιχθεί και να ξεφύγει από το δόκανο της εσωστρέφειας. Είναι μια επιλογή εγγύηση συνεργασίας και συνεννόησης, με ανοικτούς ορίζοντες και καινοτόμα ματιά. Η ευκαιρία της γενιάς μας -με ορολογία start up επιχειρήσεων- να κάνει disrupt σε αυτές τις δημοτικές εκλογές» τονίζει και προσθέτει: «Συμμετέχω στις εκλογές γιατί πιστεύω σε μια Πάτρα ανοικτή και εξωστρεφή. Μια πόλη φιλική στις νεοφυείς επιχειρήσεις για να στηρίξει την επανεκκίνηση της οικονομίας της. Μια πόλη που θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί συντονισμένα και με σχέδιο το λιμάνι της ως Πύλη στη Δύση και θα ολοκληρώσει τη σιδηροδρομική σύνδεσή της. Μια πόλη αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί τη στρατηγική της θέση στο τρίγωνο Αρχαίας Ολυμπίας, Δελφών και Καλαβρύτων για να αναδειχθεί ως διαρκής πόλος έλξης τουριστών. Μια πόλη που σέβεται τον πεζό, τον ποδηλάτη, τον αντικαπνιστικό νόμο, στηρίζει τις καινοτομίες, πράγματα που είναι πλέον αυτονόητα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά όχι στη δική μας».

Ο Παναγιώτης Γεωργαντόπουλος, γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι εγγονός του Ευθύμιου Τζουραμάνη, ο οποίος υπήρξε εκ των παλαιότερων φαρμακοποιών της πόλης, με μακρά και διαρκή διαδρομή στα κοινά αυτής. Το 2010 αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κατόπιν ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Εμπορικό Δίκαιο, ενώ ήδη σήμερα είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο Δίκαιο της Διανοητικής Ιδιοκτησίας και υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Από το 2012 ασκεί μάχιμη δικηγορία με κύριους τομείς ενασχόλησης το Εταιρικό και Τραπεζικό Δίκαιο και το Δίκαιο της Εξυγίανσης, και συνεργάζεται με Μεγάλες Επιχειρήσεις και Πιστωτικά Ιδρύματα. Αρθρογραφεί σταθερά στο νομικό και πολιτικό τύπο, ενώ συμμετέχει ενεργά σε συνδικαλιστικές κινήσεις των Νέων Δικηγόρων.

Όλη η επικαιρότητα